Browsers tips

Om webpagina's te kunnen bekijken heb je een zogenaamde webbrowser nodig. Wij verzamelen tips over de meest bekenden browsers: Chrome, Internet Explorer en Firefox.

Wat is een bug?

Enige tijd geleden is er van alles te doen geweest rondom de Heartbleed bug? Maar wat is nu eigenlijk een bug en kan die Heartbleed bug kwaad? Wat is een bug?

Browsers

10 juli 2014

lees verder

Automatisch video, advertenties en media afspelen uitzetten

Je merkt het op Facebook, maar ook op andere websites: Videos, advertenties en media worden automatisch afgespeeld. Je luistert lekker naar je muziek en je hoort er een irritante reclame tussendoor. Automatisch filmpjes afspelen uitzetten gaat voor de verschillende browsers als volgt:

Browsers

16 april 2014

lees verder

Snel internetten met onbekende browser

Je kunt een super snelle pc hebben. Windows sneller hebben gemaakt door deze stappen te doorlopen Je internetverbinding hebben geoptimaliseerd en het duurste internet abonnement hebben afgesloten.

Browsers

16 april 2014

lees verder

Dataverbuik Chrome op smartphone verminderen

Er zijn steeds meer Chrome gebruikers, niet alleen op de desktop, maar ook op de telefoon. Tegenwoordig is de trend dat er steeds meer abonnementen verkocht worden zonder datalimiet. Voor de mensen die voorzichtig met hun MB moeten omgaan is dit een goeie instellingen in Chrome op je smartphone om het MB verbruik te beperken:

Browsers

28 januari 2014

lees verder

Veilig internetten: zet do not track aan

Wat zijn cookies? Cookies zijn kleine bestandjes die op je pc of laptop worden gezet wanneer je een internetpagina bezoekt. De terugkerende bezoeker weet dit natuurlijk al lang, want die surft veilig op internet met een dichtgetimmerde browser. Echter dit was een oude browser tip. Inmiddels hebben de browsers de zogenaamde do not track functie ingebouwd. Wanneer je deze functie aanzet geeft het je geen 100% zekerheid, maar het is in ieder geval beter dan niks. Zo zet je de do not track functie aan in IE, Chrome en Firefox.

Browsers

30 oktober 2013

lees verder

WhatsApp op je pc

Iedereen heeft WhatsApp op zijn smartphone. Maar veel mensen weten niet dat je WhatsApp ook in de browser op je pc kunt gebruiken. Er is een nadeel aan verbonden. WhatsApp kun je maar met een toestel gebruiken. Dus wil je WhatsApp op pc gaan gebruiken, dan moet je een 06 nummer hebben wat je niet gebruikt, bijvoorbeeld prepaid. Pas op! Gebruik niet je mobiele nummer waarmee je WhatsApp gebruikt op je smartphone, want die werkt dan niet meer. WhatsApp kan maar op een apparaat. Hoe kun je WhatsApp op je pc gebruiken?

Browsers

20 september 2013

lees verder

Privacy instellingen in Chrome beheren

Daar hebben wij hem weer: Privacy. Mensen vinden privacy belangrijk. Daarom worden de tips over Privacy op Facebook en Meer privacy in Google Chrome veel bezocht op onze site. In de laatst doorlopen wij instellingen in Chrome om je privacy meer te waarborgen. Echter kun je in de Chrome Web Store een extensie vinden waar je je privacy centraal kunt instellen. Daarnaast kun je met deze extensie automatisch zaken laten wissen. Dit werkt als volgt:

Browsers

06 juli 2013

lees verder

Lettertype en grootte aanpassen in IE

Internet Explorer wordt nog door veel mensen gebruikt. Het marktaandeel neem sterk af, maar ze blijven nog de meest gebruikte browser. Daarom hebben wij drie handige tips om Internet Explorer persoonlijker te maken. Wat veel mensen niet weten is, dat je lettertype en grootte kunt aanpassen in IE.

Browsers

29 juni 2013

lees verder

Meer privacy in Google Chrome

Iedereen vindt privacy belangrijk. Dit wordt op internet wel eens vergeten. Wij hebben een tip geschreven hoe je geen gegevens kunt achterlaten op internet. Dit is een plugin in Chrome. Je kunt ook zelf Instellingen in Chrome aanpassen, zodat je privacy beter gewaarborgd wordt en je minder gegevens achterlaat op internet. Neem onderstaande drie stappen om meer privacy te hebben:

Browsers

12 juni 2013

lees verder

Geen gegevens achterlaten op internet

Als je websites bezoekt, wordt er informatie van je opgeslagen. Deze data is interessant voor bedrijven, die deze gegevens analyseren en weer door verkopen. Wanneer jij op een site "Vind ik Leuk" aanklikt dan heeft Facebook informatie over jouw interesses. Wil je jouw gegevens niet delen en je privacy bewaren, dan is er een extensie voor Chrome, Firefox of IE, die er voor zorgt dat je gegevens niet worden verstuurd. Zo kunnen bedrijven niks met je surfgegevens:

Browsers

26 februari 2013

lees verder

Pagina's