Google tips

Google heeft een heleboel services, zoals Google Adsense, Googla Maps, Google Adwords en ga zo maar door. Mochten wij een interessante tip tegenkomen over een van de services van Google plaatsen wij deze op Pctipvandedag.nl.

Ondergeschoven Google kindje: Google Keep

Notities maken op een geeltje of jezelf een mailtje sturen zijn twee voorbeelden uit de praktijk waar iedereen wel eens overkomt. Er bestaan genoeg programma's en apps waar je je notities in kwijt kunt, zoals: App to do list, remember the milk of het uitgebreide Evernote.

Google

20 december 2014

lees verder

Interessante agenda toevoegen aan Google Calendar

Een super handige online kalender is de agenda van Google. Gebruik je Gmail dan kun je ook gebruik maken van Google Calendar. Overigens wil je weten van welke diensten je gebruikt maakt bij Google kijk dan hier. Een interessante agenda toevoegen doe je zo:

Google

17 december 2014

lees verder

Google Dashboard: wat gebruik je van Google

Google heeft ondertussen heel veel diensten. Op den duur weet je niet meer, waarvoor je je Google account allemaal hebt gebruik.: Gmail, Youtube, Adsense, Analytics, Agenda, Andorid, Blogger, Chrome en ga zo maar door. Je kunt een pagina oproepen, het zogenaamde Google Dashboard, waar je kunt zien van welke diensten je gebruikt maakt. Per onderdeel krijg je extra gegevens te zien.  

Google

13 december 2014

lees verder

Google weet waar je bent: zet locatiegeschiedenis uit!

Veel mensen zijn er niet van op de hoogte, maar als je niks aanpast weet Google precies waar je uithangt. Google houdt in de gaten waar je komt en wanneer je precies op bepaalde locaties komt. Je kunt het zelf in de hand houden en de functie dat Google je volgt uitzetten. Hieronder een voorbeeld van iemand waar de locatiegeschiedenis van wordt bijgehouden: Neem onderstaande stappen om je privacy te beschermen tegen Google en zet dus de functie waar je bent uit.  

Google

21 november 2014

lees verder

Virtuele museumwandeling

Ben je geïnteresseerd in kunst en hou je wel van een virtuele wandeling door het museum? Dan is het Google Art project misschien interessant voor jou. Met dit initiatief van Google kun je vanuit je lui stoel kunst bekijken in het museum om er vervolgens alles over te weten te komen. En niet alleen dat; je kunt met Google zelfs virtueel door het museum lopen (net zoals bij Google Streetview.

Google

24 juni 2014

lees verder

Activiteiten in de buurt spotten met Google Now

Wil je weten of er op dit moment leuke activiteiten in de buurt zijn, zoals een spannende film die draait of een openluchtconcert dat in de buurt gegeven wordt? Dan moet je Google Now eens uitproberen. Met Goole Now, dat beschikbaar is in de Google zoeken-app ben je altijd op de hoogte van leuke activiteiten in de buurt. Het enige wat je nodig hebt is een Google Account.

Google

18 juni 2014

lees verder

Verjaardagsdoodle van Google

Doodle's zijn die leuke tekeningen en animaties die je op de zoekpagina van Google vindt. Vind je het leuk om op je verjaardag door Google verrast te worden met een gepersonaliseerde Doodle? Je hoeft alleen maar je geboortedatum in je Google profiel in te vullen.

Google

18 juni 2014

lees verder

Youtube gebruiken als Jukebox

YouTube wordt heel veel gebruikt voor het beluisteren van muziek. Artiesten en bands zetten vaak nummers op YouTube. Er bestaat een handige functie in YouTube, zodat je zogenaamde playlists kunt maken en je continu muziek kunt luisteren.  Uiteraard verbruik je data, als je YouTube gebruikt, dus pas op met je internet abonnement. Zo maak je van YouTube een jukobox:

Google

10 juni 2014

lees verder

Hoe word je onzichtbaar in Google?

Sinds kort is zoekmachinegigant Google door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie verplicht om persoonsgegevens en privacygevoelige informatie op verzoek te verwijderen. Het gaat dan om BSN nummers, creditcardnummers of bijvoorbeeld een foto van een handtekening. Maar hoe voorkom je nu eigenlijk dat je uberhaupt in de zoekresultaten terecht komt? Hoe word je onzichtbaar in Google?

Google

02 juni 2014

lees verder

Een indoor plattegrond maken met Google Maps

Google maps ken je hoogstwaarschijnlijk al van de handige en zeer gedetailleerde plattegronden. Maar nu is er ook Google indoor maps (plattegrond binnen) waarmee je in een gebouw makkelijk de weg kunt vinden. Het is een zeer handige App voor Android en steeds meer gebouwen zijn via deze Google indoor plattegrond te verkennen. Ben je beheerder van een openbaar gebouw en wil je een plattegrond ervan toevoegen aan Google maps? Dan kun je dit doen via je Google account.

Google

01 juni 2014

lees verder

Pagina's