Google tips

Google heeft een heleboel services, zoals Google Adsense, Googla Maps, Google Adwords en ga zo maar door. Mochten wij een interessante tip tegenkomen over een van de services van Google plaatsen wij deze op Pctipvandedag.nl.

Internet veilig met Google

Als je gaat internetten staat veiligheid boven alles. Ga je bankieren of winkelen via internet houd je dan aan de regels: veilig bankieren via internet of veilig winkelen op het net.   Google ziet ook in dat gebruikers steeds vaker rekening houden met security op het net. Wat veel mensen niet weten is dat Google een veligheidscentrum heeft.  Wat kun je met het Veiligheidcentrum van Google?

Google

14 februari 2015

lees verder

Add-ons gebruiken voor Google Drive

In de wolken hebben wij Google Drive. In der loop der tijd is deze vorm van cloud opslag steeds verder uitgebreidonder andere met Google documenten. Hiermee kun je online documenten maken, zoals spreadsheets, presentaties, formulieren en teksten. De functionaliteiten van Google Documenten zijn vrij basis, maar tegenwoordig kun je veel uitbreideningen krijgen met zogenaamde add-ons.  Hieronder leggen we uit hoe je een add-on kunt installeren en noemen wij drie handige uitbreidingen voor Google Docs.

Google

21 januari 2015

lees verder

Google Account extra beveiligen

Veiligheid en privacy zijn hele belangrijke kreten in de onlline wereld. Alleen een wachtwoord is niet meer genoeg, dus je moet sowieso tweetrapsauthenticatie inschakelen. Naast deze beveiliging kun je ook je Googla account extra beveiligen door een waarschuwing in te stellen, als je wachtwoord wordt gewijzigd of andere verdachte zaken met je acount wordt gedaan. Een melding instellen per mail of sms over je Google account gaat als volgt:

Google

20 januari 2015

lees verder

Plaatsen en kaarten in Google Maps

Google Maps wordt steeds uitgebreider en wij als gebruikers hebben het niet in de gaten. Er zitten functies in Google Maps die je niet kent, maar misschien wel goed kunt gebruiken, zoals een eigen kaarten maken en favorieten plaatsen bewaren. Stel je voor je werkt op een groot terrein en je wilt kenmerken aangeven op het betreffende terrein, zoals bijvoorbeeld verzamelplaats voor calamiteiten, dan is een eigen kaart zo gemaakt.

Google

20 januari 2015

lees verder

Ondergeschoven Google kindje: Google Keep

Notities maken op een geeltje of jezelf een mailtje sturen zijn twee voorbeelden uit de praktijk waar iedereen wel eens overkomt. Er bestaan genoeg programma's en apps waar je je notities in kwijt kunt, zoals: App to do list, remember the milk of het uitgebreide Evernote.

Google

20 december 2014

lees verder

Interessante agenda toevoegen aan Google Calendar

Een super handige online kalender is de agenda van Google. Gebruik je Gmail dan kun je ook gebruik maken van Google Calendar. Overigens wil je weten van welke diensten je gebruikt maakt bij Google kijk dan hier. Een interessante agenda toevoegen doe je zo:

Google

17 december 2014

lees verder

Google Dashboard: wat gebruik je van Google

Google heeft ondertussen heel veel diensten. Op den duur weet je niet meer, waarvoor je je Google account allemaal hebt gebruik.: Gmail, Youtube, Adsense, Analytics, Agenda, Andorid, Blogger, Chrome en ga zo maar door. Je kunt een pagina oproepen, het zogenaamde Google Dashboard, waar je kunt zien van welke diensten je gebruikt maakt. Per onderdeel krijg je extra gegevens te zien.  

Google

13 december 2014

lees verder

Google weet waar je bent: zet locatiegeschiedenis uit!

Veel mensen zijn er niet van op de hoogte, maar als je niks aanpast weet Google precies waar je uithangt. Google houdt in de gaten waar je komt en wanneer je precies op bepaalde locaties komt. Je kunt het zelf in de hand houden en de functie dat Google je volgt uitzetten. Hieronder een voorbeeld van iemand waar de locatiegeschiedenis van wordt bijgehouden: Neem onderstaande stappen om je privacy te beschermen tegen Google en zet dus de functie waar je bent uit.  

Google

21 november 2014

lees verder

Virtuele museumwandeling

Ben je geïnteresseerd in kunst en hou je wel van een virtuele wandeling door het museum? Dan is het Google Art project misschien interessant voor jou. Met dit initiatief van Google kun je vanuit je lui stoel kunst bekijken in het museum om er vervolgens alles over te weten te komen. En niet alleen dat; je kunt met Google zelfs virtueel door het museum lopen (net zoals bij Google Streetview.

Google

24 juni 2014

lees verder

Activiteiten in de buurt spotten met Google Now

Wil je weten of er op dit moment leuke activiteiten in de buurt zijn, zoals een spannende film die draait of een openluchtconcert dat in de buurt gegeven wordt? Dan moet je Google Now eens uitproberen. Met Goole Now, dat beschikbaar is in de Google zoeken-app ben je altijd op de hoogte van leuke activiteiten in de buurt. Het enige wat je nodig hebt is een Google Account.

Google

18 juni 2014

lees verder

Pagina's