Google tips

Google heeft een heleboel services, zoals Google Adsense, Googla Maps, Google Adwords en ga zo maar door. Mochten wij een interessante tip tegenkomen over een van de services van Google plaatsen wij deze op Pctipvandedag.nl.

Activiteiten in de buurt spotten met Google Now

Wil je weten of er op dit moment leuke activiteiten in de buurt zijn, zoals een spannende film die draait of een openluchtconcert dat in de buurt gegeven wordt? Dan moet je Google Now eens uitproberen. Met Goole Now, dat beschikbaar is in de Google zoeken-app ben je altijd op de hoogte van leuke activiteiten in de buurt. Het enige wat je nodig hebt is een Google Account.

Google

18 juni 2014

lees verder

Virtuele museumwandeling

Ben je geïnteresseerd in kunst en hou je wel van een virtuele wandeling door het museum? Dan is het Google Art project misschien interessant voor jou. Met dit initiatief van Google kun je vanuit je lui stoel kunst bekijken in het museum om er vervolgens alles over te weten te komen. En niet alleen dat; je kunt met Google zelfs virtueel door het museum lopen (net zoals bij Google Streetview.

Google

24 juni 2014

lees verder

Verjaardagsdoodle van Google

Doodle's zijn die leuke tekeningen en animaties die je op de zoekpagina van Google vindt. Vind je het leuk om op je verjaardag door Google verrast te worden met een gepersonaliseerde Doodle? Je hoeft alleen maar je geboortedatum in je Google profiel in te vullen.

Google

18 juni 2014

lees verder

Youtube gebruiken als Jukebox

YouTube wordt heel veel gebruikt voor het beluisteren van muziek. Artiesten en bands zetten vaak nummers op YouTube. Er bestaat een handige functie in YouTube, zodat je zogenaamde playlists kunt maken en je continu muziek kunt luisteren.  Uiteraard verbruik je data, als je YouTube gebruikt, dus pas op met je internet abonnement. Zo maak je van YouTube een jukobox:

Google

10 juni 2014

lees verder

Hoe word je onzichtbaar in Google?

Sinds kort is zoekmachinegigant Google door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie verplicht om persoonsgegevens en privacygevoelige informatie op verzoek te verwijderen. Het gaat dan om BSN nummers, creditcardnummers of bijvoorbeeld een foto van een handtekening. Maar hoe voorkom je nu eigenlijk dat je uberhaupt in de zoekresultaten terecht komt? Hoe word je onzichtbaar in Google?

Google

02 juni 2014

lees verder

Een indoor plattegrond maken met Google Maps

Google maps ken je hoogstwaarschijnlijk al van de handige en zeer gedetailleerde plattegronden. Maar nu is er ook Google indoor maps (plattegrond binnen) waarmee je in een gebouw makkelijk de weg kunt vinden. Het is een zeer handige App voor Android en steeds meer gebouwen zijn via deze Google indoor plattegrond te verkennen. Ben je beheerder van een openbaar gebouw en wil je een plattegrond ervan toevoegen aan Google maps? Dan kun je dit doen via je Google account.

Google

01 juni 2014

lees verder

Goedkope manier om Netflix te kijken

Er zijn verschillende mogelijkheden om Netflix op je tv te bekijken. De makkelijkste manier is een smart tv. Je tv is aangesloten op internet en zo kun je via een app Netflix kijken. Heb je geen smart tv kijk dan hier: Hoe kijk ik netflix op mijn tv?  Google heeft sinds kort de Chromecast. Hiermee kun je op een goedkope manier Netflix kijken op je tv. Hoe werkt de Google Chromecast?

Google

25 april 2014

lees verder

Veilig zoeken voor kinderen in Google

Internet blijft een probleem voor kinderen. Je wilt je kinderen niet bloot stellen aan bepaalde sites, video's of afbeeldingen. Maar je wilt ze ook niet helemaal van internet weghouden. Naast bijvoorbeeld veilig internetten met OpenDNS of kinderen onder toezicht in Windows 8 kun je in Google ook bepaalde filters instellen voor de zoekresultaten. Voor Google kun je porno als volgt tegenhouden in het zoekresultaat:

Google

28 december 2013

lees verder

Veilige site? Controleer met Google

Soms heb je je twijfels of een website wel veilig is of je vermoedt dat een bepaalde site malware verspreid. Er zijn verschillende manieren om te controleren of een bepaalde site veilig is. Google heeft hier een handige tool voor. Neem onderstaande stappen om een site op schadelijke software te controleren:

Google

22 december 2013

lees verder

Meer veiligheid in Google

Google is in 1997 opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Zij zijn begonnen met de zoekmachine. Inmiddels werken er meer dan 20.000 mensen bij Google en is het een van de grootste ICT bedrijf ter wereld. Ze begonnen met alleen zoeken tegenwoordig kun je niet meer om de diensten heen van Google, zoals: Google Drive, Gmal en Youtube. Hieronder twee tips: een tip om nog veiliger met je gegevens om te gaan en een om te achterhalen wie er inlogt op je Gmail account. Veilig, Veilger, Veiligst...

Google

06 december 2013

lees verder

Pagina's