Social Media tips

Wij kunnen niet meer zonder Social media. Het is de normaalste zaak van de wereld geworden om alles met iedereen te delen. Hieronder vind je handige tips over o.a.: Facebook, Twiiter en Google+. 

Privacy issues rondom Facebook

Over Facebook klagen we graag. Toch houden we van dit netwerk, omdat ‘iedereen erop zit’ en we dus snel en gemakkelijk foto’s en ervaringen met elkaar delen.

Social Media

21 april 2014

lees verder

Facebook beveiligen - waarborg privacy

Facebook heeft een heleboel gebruikers. Op Marketingfacts wordt gesproken dat er afgelopen jaar 8,9 miljoen gebruikers op Facebook zaten. Veel van deze gebruikers houden geen rekening met hun eigen privacy en iedereen kan alles zien wat ze doen op Facebook. Uiteraard wil je niet dat al je gegevens openbaar op Facebook staan en door iedereen gelezen kan worden. Stel je voor dat je toekomstige werkgever kan zien dat je een feestbeest bent in het weekend.

Social Media

08 maart 2014

lees verder

Facebook voor e-mail gebruiken

Veel mensen weten het niet, maar je kunt je Facebook account ook als e-mailadres gebruiken. Aangezien mensen toch heel veel tijd per dag doorbrengen op Facebook, waarom zou je dan ook niet e-mailen via Facebook. Hoe gebruik je Facebook om te e-mailen? Controleer eerst wat je Facebook e-mailadres is:

Social Media

27 februari 2014

lees verder

Organiseer je likes op Facebook

Als je op een bepaalde website zit en deze website vind je leuk, kun je dit vaak aangeven met de Vind ik leuk knop van Facebook. Facebook verzamelt zo een hoop informatie over jou. Vrienden kunnen op jouw Facebook zien wat jij allemaal leuk vind, maar wat je in het verleden leuk vond, vind je nu misschien helemaal niet meer leuk. Bekijk je Vind ik leuks en pas deze eventueel aan in Vind ik niet meer leuk:

Social Media

30 januari 2014

lees verder

Facebook account bij overlijden

Wat gebeurd met je Facebook account, wanneer je komt te overlijden. Uiteraard is je wachtwoord niet bekend bij je dierbaren. Dan zouden ze het kunnen resetten, maar dan moeten ze of vragen beantwoorden of in de mail en daar hebben ze ook het wachtwoord niet van. Wat kun je doen met een Facebook account van een overleden persoon:

Social Media

21 januari 2014

lees verder

Jaaroverzicht van je eigen Facebook

2013 is al weer bijna voorbij. Het is de tijd van de jaaroverzichten. Facebook heeft een leuke functie ingebouwd. Je kunt namelijk heel eenvoudig een jaaroverzicht van je eigen gebeurtenissen in 2013 zien. Hoe krijg je een jaaroverzicht in Facebook?

Social Media

23 december 2013

lees verder

Nieuws blokkeren op Facebook

Dilemma: Iedere keer krijg je onzin van een bepaalde vriend of organisatie op je nieuwsoverzicht te zien. Uiteraard wil je de betreffende persoon niet voor de kop stoten en meteen ontvrienden. Er bestaat nu een handige oplossing om eens en voor altijd van deze onzin berichten af te zijn. Zo verwijder je onzin berichten van vrienden op je nieuwsoverzicht:

Social Media

09 december 2013

lees verder

Wijzig je wachtwoord regelmatig

Gisteren stond er een artikel op NOS: Wachtwoorden Facebook gestolen. Er zijn bijna twee miljoen gebruikersnamen en wachtwoorden gestolen van Facebook, Google en Twitter. De kans bestaat dat jouw account hier ook tussen zit. Hieronder de instructies hoe je je wachtwoord aanpast van Facebook, Twitter en Google.

Social Media

05 december 2013

lees verder

Weet je dit van Facebook?

Facebook kijkt mee naar jouw internetgedrag Spioneren is hot op het moment, wie luistert ons o.a. allemaal af: Amerikaanse inlichtingendienst NSA, Britse geheimendienst en Nederlandse inlichtingendienst. Maar wat veel gebruikers van Facebook niet weten is dat Facebook jou ook achtervolgt. Wanneer jij ingelogd bent op Facebook en je bezoekt sites die een like knop hebben, wordt gelogd door Facebook. Wat kun je doen dat Facebook je niet achtervolgt: Verwijder je cookies en surf veilig op internet

Social Media

15 november 2013

lees verder

Activiteiten bijhouden Facebook

Soms ben je het overzicht helemaal kwijt op Facebook en weet je niet meer wat je hebt geschreven of geliket. Of je wilt gewoon zien wat je allemaal op Facebook hebt gedaan. Dan bestaat er een handige functie op Facebook, waarvan veel mensen het bestaan niet afweten, namelijk het zogenaamde logboek. Het voordeel om af en toe op het Activiteitenlogboek te kijken is dat je weer even stil staat, bij het feit wie je berichten allemaal kunnen lezen. Wil je aanpassen wie je bericht kan lezen, dat kan in dit logboek. Hoe kan ik het logboek openen op Facebook?

Social Media

19 oktober 2013

lees verder

Pagina's