Social Media tips

Wij kunnen niet meer zonder Social media. Het is de normaalste zaak van de wereld geworden om alles met iedereen te delen. Hieronder vind je handige tips over o.a.: Facebook, Twiiter en Google+. 

Alternatief voor Facebook: Ello

Er is een nieuw alternatief voor Facebook opgedoken. Het aantal aanmeldingen stijgt met meer dan 30.000 per uur. Het is een gebruikersvriendelijk sociaal netwerk, die geen data verzameld om geld te verdienen. Daarnaast word je niet dood gegooid met advertenties. Om lid te kunnen worden van Ello moet je een uitnodigimg krijgen. Op de site kun je je e-mailadres achterlaten. 

Social Media

27 september 2014

lees verder

Facebook app luistert graag met je mee

Facebook, die onlangs nog verzekerde dat de privacy van haar gebruikers niet geschonden wordt, wil op korte termijn letterlijk met je mee gaan luisteren door gebruik te maken van de microfoon van je smartphone. Facebook wil namelijk graag weten waar je naar luistert of wat voor televisieprogramma's je bekijkt. De app is in staat om bepaalde muziek of tv programma's te identificeren, en vervolgens kun je dit als Facebook gebruiker dan weer met anderen delen. Stel dat je bijvoorbeeld naar het nummer 'Sugar Mice' van Marillion aan het luisteren bent, dan weet de slimme app van Facebook dit en kan jou hier dan over informeren.

Social Media

15 juni 2014

lees verder

Uitgebreid zoeken in Facebook

Wist je dat je in Facebook ook zoekopdrachten kunt opgeven? Dat gaat via Graph Search, in het Nederlands sociogram genoemd. Met sociogram zoek je in jouw persoonlijke netwerk naar informatie. Het leuke aan het zoeken in Facebook zijn de persoonlijke- en soms verrassende resultaten die je krijgt.

Social Media

01 juni 2014

lees verder

Privacy issues rondom Facebook

Over Facebook klagen we graag. Toch houden we van dit netwerk, omdat ‘iedereen erop zit’ en we dus snel en gemakkelijk foto’s en ervaringen met elkaar delen.

Social Media

21 april 2014

lees verder

Facebook beveiligen - waarborg privacy

Facebook heeft een heleboel gebruikers. Op Marketingfacts wordt gesproken dat er afgelopen jaar 8,9 miljoen gebruikers op Facebook zaten. Veel van deze gebruikers houden geen rekening met hun eigen privacy en iedereen kan alles zien wat ze doen op Facebook. Uiteraard wil je niet dat al je gegevens openbaar op Facebook staan en door iedereen gelezen kan worden. Stel je voor dat je toekomstige werkgever kan zien dat je een feestbeest bent in het weekend.

Social Media

08 maart 2014

lees verder

Facebook voor e-mail gebruiken

Veel mensen weten het niet, maar je kunt je Facebook account ook als e-mailadres gebruiken. Aangezien mensen toch heel veel tijd per dag doorbrengen op Facebook, waarom zou je dan ook niet e-mailen via Facebook. Hoe gebruik je Facebook om te e-mailen? Controleer eerst wat je Facebook e-mailadres is:

Social Media

27 februari 2014

lees verder

Organiseer je likes op Facebook

Als je op een bepaalde website zit en deze website vind je leuk, kun je dit vaak aangeven met de Vind ik leuk knop van Facebook. Facebook verzamelt zo een hoop informatie over jou. Vrienden kunnen op jouw Facebook zien wat jij allemaal leuk vind, maar wat je in het verleden leuk vond, vind je nu misschien helemaal niet meer leuk. Bekijk je Vind ik leuks en pas deze eventueel aan in Vind ik niet meer leuk:

Social Media

30 januari 2014

lees verder

Facebook account bij overlijden

Wat gebeurd met je Facebook account, wanneer je komt te overlijden. Uiteraard is je wachtwoord niet bekend bij je dierbaren. Dan zouden ze het kunnen resetten, maar dan moeten ze of vragen beantwoorden of in de mail en daar hebben ze ook het wachtwoord niet van. Wat kun je doen met een Facebook account van een overleden persoon:

Social Media

21 januari 2014

lees verder

Jaaroverzicht van je eigen Facebook

2013 is al weer bijna voorbij. Het is de tijd van de jaaroverzichten. Facebook heeft een leuke functie ingebouwd. Je kunt namelijk heel eenvoudig een jaaroverzicht van je eigen gebeurtenissen in 2013 zien. Hoe krijg je een jaaroverzicht in Facebook?

Social Media

23 december 2013

lees verder

Nieuws blokkeren op Facebook

Dilemma: Iedere keer krijg je onzin van een bepaalde vriend of organisatie op je nieuwsoverzicht te zien. Uiteraard wil je de betreffende persoon niet voor de kop stoten en meteen ontvrienden. Er bestaat nu een handige oplossing om eens en voor altijd van deze onzin berichten af te zijn. Zo verwijder je onzin berichten van vrienden op je nieuwsoverzicht:

Social Media

09 december 2013

lees verder

Pagina's