Social Media tips

Wij kunnen niet meer zonder Social media. Het is de normaalste zaak van de wereld geworden om alles met iedereen te delen. Hieronder vind je handige tips over o.a.: Facebook, Twiiter en Google+. 

Nieuwe zoekfunctie in Facebook

Nieuwe jaar is begonnen tijd om je Facebook op te schonen. Facebook heeft een nieuwe zoekfunctionaliteit geintroduceerd, echter is deze nog niet beschikbaar in Nederland.  Het grote voordeel van de zoekfunctie is dat je eindelijk kunt zoeken in oude berichten op je tijdlijn. Voorheen kon dit niet. Hierdoor kun je makkelijk oude berichten vinden en eventueel van Facebook verwijderen. Je kunt de functionaliteit nu ook al gebruiken, neem onderstaande stappen om uitgebreid te zoeken in oude berichten op Facebook:

Social Media

04 januari 2015

lees verder

Niet zichtbaar in advertenties op Facebook

Het overkwam de Amerikaan Nick Bergus, die voor de grap op Valetijnsdag een vat met glijmiddel op zijn tijdlijn plaatste met de de tekst: Voor Valentijnsdag, voor elke dag van de rest van je leven". Dit bericht werd vervolgens gebruikt door Amazon om reclame mee te maken. Er is een hoop ophef over de aanpassingen van de Facebook voorwaarden voor 2015, terwijl foto's van jouw Facebook al lang gebruikt mochten worden. De wijzigingen in de voorwaarden van 2015 vind je hier.

Social Media

29 december 2014

lees verder

Doe de privacycontrole op Facebook

Wij van Pctipvandedag.nl hebben al lang een stappenplan gemaakt om je Facebook zo in te stellen dat alleen vrienden informatie over jou kan bekijken. Facebook heeft nu eindelijk een functionaliteit ingebouwd om snel je privacy op Facebook te controleren. Check je privacy van je account als volgt:

Social Media

30 november 2014

lees verder

Beheerst social media je leven?

Hoe je van Facebook letterlijk afkomt hebben wij omschreven in de tip: Hoe verwijder ik mijn Facebook account? Of heb je genoeg van alle Social media dan zou je deze tip moeten lezen.

Social Media

07 november 2014

lees verder

Blauwe vinkjes op WhatsApp

Vreemd, al jaren kijk je naar een grijs vinkje of twee grijze vinkjes op WhatsApp. Nu in een keer staan er twee blauwe vinkjes op WhatsApp. Paniek! Wat is er aan de hand, heb ik een virus? Wat gaat er niet goed? Geen paniek het is een nieuwe functie in WhatsApp. Dit zijn de statussen in WhatsApp op dit moment:

Social Media

06 november 2014

lees verder

Alternatief voor Facebook: Ello

Er is een nieuw alternatief voor Facebook opgedoken. Het aantal aanmeldingen stijgt met meer dan 30.000 per uur. Het is een gebruikersvriendelijk sociaal netwerk, die geen data verzameld om geld te verdienen. Daarnaast word je niet dood gegooid met advertenties. Om lid te kunnen worden van Ello moet je een uitnodigimg krijgen. Op de site kun je je e-mailadres achterlaten. 

Social Media

27 september 2014

lees verder

Facebook app luistert graag met je mee

Facebook, die onlangs nog verzekerde dat de privacy van haar gebruikers niet geschonden wordt, wil op korte termijn letterlijk met je mee gaan luisteren door gebruik te maken van de microfoon van je smartphone. Facebook wil namelijk graag weten waar je naar luistert of wat voor televisieprogramma's je bekijkt. De app is in staat om bepaalde muziek of tv programma's te identificeren, en vervolgens kun je dit als Facebook gebruiker dan weer met anderen delen. Stel dat je bijvoorbeeld naar het nummer 'Sugar Mice' van Marillion aan het luisteren bent, dan weet de slimme app van Facebook dit en kan jou hier dan over informeren.

Social Media

15 juni 2014

lees verder

Uitgebreid zoeken in Facebook

Wist je dat je in Facebook ook zoekopdrachten kunt opgeven? Dat gaat via Graph Search, in het Nederlands sociogram genoemd. Met sociogram zoek je in jouw persoonlijke netwerk naar informatie. Het leuke aan het zoeken in Facebook zijn de persoonlijke- en soms verrassende resultaten die je krijgt.

Social Media

01 juni 2014

lees verder

Privacy issues rondom Facebook

Over Facebook klagen we graag. Toch houden we van dit netwerk, omdat ‘iedereen erop zit’ en we dus snel en gemakkelijk foto’s en ervaringen met elkaar delen.

Social Media

21 april 2014

lees verder

Facebook beveiligen - waarborg privacy

Facebook heeft een heleboel gebruikers. Op Marketingfacts wordt gesproken dat er afgelopen jaar 8,9 miljoen gebruikers op Facebook zaten. Veel van deze gebruikers houden geen rekening met hun eigen privacy en iedereen kan alles zien wat ze doen op Facebook. Uiteraard wil je niet dat al je gegevens openbaar op Facebook staan en door iedereen gelezen kan worden. Stel je voor dat je toekomstige werkgever kan zien dat je een feestbeest bent in het weekend.

Social Media

08 maart 2014

lees verder

Pagina's