Social Media tips

Wij kunnen niet meer zonder Social media. Het is de normaalste zaak van de wereld geworden om alles met iedereen te delen. Hieronder vind je handige tips over o.a.: Facebook, Twiiter en Google+. 

Je ex verbergen op Facebook

Niet elke relatiebreuk is hetzelfde. De ene ex blijf t een goede vriend van je, de ander haat je door een vechtscheiding. Vooral als de breuk niet zo fijn was, dan is het zeer irritant om die ex steeds overal op Facebook te zien. Facebook komt daarom met een instelling om je ex minder te zien op het social medium.

Social Media

22 november 2015

lees verder

Meld je veilig met Veiligheidscheck op Facebook

Is er een grote ramp of terroristische aanslag gebeurd? Dan maak je je natuurlijk zorgen om familie en vrienden in het rampgebied. Absoluut geen moment om je Facebook te checken. Of toch wel? Tijdens de aanslagen in Parijs op 13 november 2015 activeerde Facebook de Veiligheidscheck.

Social Media

20 november 2015

lees verder

Nieuw Facebook-profiel met bewegende profielfoto

Je Facebook-profiel gaat alweer van uiterlijk veranderen. Het sociale netwerk heeft een aantal vernieuwingen gemaakt voor je profiel op je mobiel. Ditmaal is de wijziging niet zo groot als de vorige update.

Social Media

06 oktober 2015

lees verder

Eerste hulp bij vervelende Facebook-vrienden

Niet elke Facebook-vriend is leuk. Je kunt je bijvoorbeeld ergeren aan de obscene plaatjes, vervelende reacties. Maar wat doe je? Vriend verwijderen wil je liever niet, want dat vind je in sommige gevallen te drastisch. Deze tips helpen je op weg.

Social Media

05 oktober 2015

lees verder

Kopen in Twitter

Je ziet een leuke broek in een tweet en je wilt hem graag kopen. Via Twitter kan dat, dankzij de koopknop. Helaas is de functie op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland.

Social Media

05 oktober 2015

lees verder

Analyseer je tweets

Hoe vaak tweet je? Wie mention je het vaakst? Het is een heel gedoe om dat uit te zoeken in misschien wel duizenden tweets. De website Life on Twitter maakt het je een stuk gemakkelijker en laat van de laatste duizend tweets zie wat je uitspookt. Pctipvandedag testte het voor je uit.

Social Media

01 oktober 2015

lees verder

Drie speltips voor Facebook

Ben jij verslaafd aan Candy Crush, Landleven of een ander spel op Facebook? Of wordt je gek van verzoeken van gamende vrienden? Pctipvandedag verzamelde drie tips voor spellen in en met Facebook.

Social Media

06 september 2015

lees verder

WhatsApp via het web ook voor iPhone

Eerder kon je al WhatsAppen via het web met Android of Windows Phone. Vanaf nu is het ook mogelijk om te appen op de computer met je iPhone.  Als de telefoon is gekoppeld met de computer kun je appen. Deze verbinding is noodzakelijk. Je kunt de app dus niet afsluiten. Je iPhone heeft verbinding met internet nodig.

Social Media

20 augustus 2015

lees verder

5 dingen die je NIET moet doen op Facebook

Facebook is een geweldig medium waarmee je snel in contact kunt komen met gelijk gestemde personen. Hoe je dit doet, is geheel aan jezelf maar er zijn wel een aantal ongeschreven regels waar je rekening mee zou kunnen houden, noem het Facebook etiquette. We leggen je uit welke dingen je in het kader van deze etiquette maar beter kunt laten op Facebook. Ga niet zomaar iedereen taggen

Social Media

10 augustus 2015

lees verder

Pagina's