Websites tips

Hieronder vind je tips over handige, leuke en originelen websites. Dit kunnen sites zijn om je pc op afstand te delen, maar ook om je ideale vakantie bestemming te bepalen of om te kijken wat het weer morgen wordt. 

Skype gebruiken zonder installeren

Skype wordt heel veel gebruikt om te chatten en video te bellen. Waarom? Omdat het op alle platformen werkt: Android, iPhone, iPad, Windows en Apple. Er is alleen een probleem je moet het altijd eerst installeren. Binnen nu en niet al te lange tijd kun je Skype gebruiken vanuit je browser.

Websites

14 november 2014

lees verder

Conduit verwijderen

Conduit, ook wel 'search conduit' of 'conduit.com' genoemd is een irritante browser hijacker die de standaard zoekpagina van je computer kaapt en gegevens van je probeert te verzamelen ten behoeve van advertentiedoeleinden. Het maakt je computer traag en je kunt er maar beter van verlost zijn. Is Conduit verwijderen lastig? Nee, dat valt wel mee, zeker niet als je de volgende tips opvolgt.

Websites

08 november 2014

lees verder

Ask verwijderen

Ask, ook wel bekend als de ask toolbar en search.ask.com, is Adware. Reclame software dus waar je eigenlijk niks aan hebt en die zich waarschijnlijk zonder dat je het in de gaten hebt gehad, heeft meegeÔnstalleerd met een gratis programma of spelletje. Wil je Ask verwijderen? Dat is zeker mogelijk maar je moet wel even geduld hebben want het is een hardnekkig stukje software. Stappenplan Ask verwijderen:

Websites

08 november 2014

lees verder

Online privacy? Wij gaan voor gemak

Onlangs heeft men in opdracht van het ECP (Platform voor de Informatiesamenleving) onderzocht welke privacy-afwegingen Nederlanders maken bij het surfen op internet en andere digitale activiteiten. De resultaten zijn verrassend: Nederlanders geven veel meer prijs dan je zou verwachten. De meeste mensen zijn wel bezorgd over wat er allemaal met hun persoonlijke informatie gebeurt (60%) maar het merendeel van de ondervraagden geeft toch allerlei persoonlijke informatie wanneer bedrijven of instellingen hier om vragen. Wel in ruil voor een voordeeltje natuurlijk en voor online gemak. Een aantal andere verrassende conclusies uit het onderzoek:

Websites

04 november 2014

lees verder

Pdf omzetten naar Word

Een pdf bestand is een document, die je op elke computer unt openen met het gratis programma Adobe Acrobat Reader. Het voordeel van een pdf bestand is, dat het bestand op elke pc hetzelfde eruit ziet. De lay-out blijft altijd hetzelfde. Het kan voorkomen dat je een pdf bestand hebt, wat je wilt bewerken. Dit kan niet met Adobe Acrobat Reader. Om een bestand te wijzigen heb je Adobe Acrobat nodig. Dit pakket is erg duur en koop je niet zomaar even. Toch is het mogelijk om een pdf bestand om te zetten naar Word, zodat je het pdf bestand kunt bewerken. Hoe zet je een pdf bestand om naar Word?

Websites

16 oktober 2014

lees verder

Check betrouwbaarheid webshop

Het aantal transacties op internet neemt nog steeds toe. Mensen kopen steeds vaker spullen via internet. Criminelen zitten hierdoor ook niet stil en proberen op allerlei manieren te frauderen. Eerder hebben we al tips gegeven hoe je veilig kunt winkelen op internet.  Mocht je nu iets willen kopen op internet en je vertrouwt iets niet raadpleeg dan de site van de politie.  

Websites

01 oktober 2014

lees verder

Oude foto's zoeken

Het kan zijn dat je op zoek bent naar oude foto's, beeldhouwwerken, schilderijen, posters, affiches of krantenknipsels. Het geheugen van Nederland is een site waar je in archieven kunt zoeken van musea en bibliotheken. Naast afbeeldingen hebben ze ook geluidsopnames en video's.

Websites

27 september 2014

lees verder

Geef hackers geen vrijspel

Tegenwoordig doe je alles online: je verzekeringen, je bankzaken, je ziekenfondsnota's declareren, alles gaat via internet en al je gegevens worden ergens in de digitale wereld bewaard. En net zoals in de fysieke wereld zijn er criminelen die grof geld verdienen met het handelen in gestolen waar, namelijk digitale gegevens. Helemaal voorkomen dat cybercriminelen informatie stelen is bijna onmogelijk maar je kunt het ze wel verdomd lastig maken. We leggen je uit hoe dit te doen. “Maar ik ben toch helemaal geen interessant doelwit voor hackers?

Websites

22 september 2014

lees verder

Alle cloud diensten in een wolk

Wie vaak gebruik maakt van allerlei clouddiensten zoals Google Drive, Dropbox, Picasa en Flickr, zal kunnen beamen dat het soms vermoeiend is om je bij al die verschillende diensten apart aan te melden. Met 'Jolidrive' (van Jolicloud) is dat verleden tijd. Je hoeft maar één keer in te loggen en hebt dan gelijk toegang tot al je bestanden. Cloudhoppen (van wolk naar wolk springen) wordt zo een stuk eenvoudiger met Jolidrive.

Websites

09 september 2014

lees verder

Pagina's