Websites tips

Hieronder vind je tips over handige, leuke en originelen websites. Dit kunnen sites zijn om je pc op afstand te delen, maar ook om je ideale vakantie bestemming te bepalen of om te kijken wat het weer morgen wordt. 

Goedkoop parkeren met Prettig Parkeren

Een goede en goedkope parkeerplek vinden in een stad is vaak erg moeilijk. Uiteindelijk eindig je weer in die dure parkeergarage. Dat kan anders met de website Prettig Parkeren. Met Prettig Parkeren vind je snel en gemakkelijk een goedkope en goede parkeerplaats voor je auto.

Websites

31 augustus 2015

lees verder

Lekker slapen met en zonder pc

Een groot deel van je leven breng je slapend door. Slaap is belangrijk en slecht slapen doet ons slecht voelen. Je computer en andere apparaten kunnen een rol spelen in je slaap.

Websites

30 augustus 2015

lees verder

Gevarieerd eten met je gezin met Weekmenu

“Eten we nu alweer aardappelen!?” Koken voor een gezin is altijd een uitdaging. De één lust dit niet, de ander  wil graag dat weer wel. Na een dag werken heb je ook niet de puf meer om iets anders te bedenken. De website Weekmenu kan daar verandering in brengen. Met deze site stel je simpel een weekmenu samen.

Websites

18 augustus 2015

lees verder

Wolken spotten vanuit je luie stoel

Ben jij helemaal in de wolken als je wolken ziet? Ze brengen meestal regen, maar toch zijn die wolken in de lucht een vermakelijk natuurverschijnsel. Heerlijk in het gras liggen en figuren zien in de wolken. Is het een schaap, een neuspeuterende meneer of toch een hond? Heb je geen tijd om buiten wolken te kijken? Op de website van de Cloud Appreciation Society vind je honderden wolken om naar te staren.

Websites

12 juli 2015

lees verder

De koe, de slager en het internet of things

In 2015 staan naar schatting 25 miljard apparaten via internet met elkaar in verbinding. 25 miljard! Tegenwoordig kunnen zelfs koeien met sensoren worden uitgerust die de boer waarschuwen wanneer het niet goed gaat met de koe. Het is allemaal mogelijk door the internet of things, oftewel het internet der dingen. Komt een koe bij de slager

Websites

29 juni 2015

lees verder

Boekhouden lastig? Nu niet meer

Kijk je op tegen de financiële administratie? Tip! Kies voor een online boekhoudprogramma. Al duizenden bedrijven maken gebruik van de cloudsoftware die, sinds de komst van snel en mobiel internet, aan een onstuitbare opmars bezig is. Nu al klinkt een ‘grootboek’ veel startende ondernemers vreemd in de oren. Toch was dit boekwerk nog vrij recent in menig kantoor te vinden. Vaak opgeborgen op een veilige plek. Ook anno nu is een veilige plaats voor financiële gegevens belangrijk. Maar wie had durven denken dat deze plek nu het internet is. De cloud. De betere online boekhoudsoftware bewaart je gegevens op zeer goed beveiligde servers.

Websites

29 juni 2015

lees verder

Baas in eigen mailbox

Bijna iedereen maakt gebruik van een gratis e-maildienst, zoals Gmail of Outlook (vroeger Hotmail). De kosten voor deze diensten worden betaald door de adverteerders. Als je vaak mailt over een bepaald merk schoenen toont Gmail je bijvoorbeeld advertenties over die schoenen. Je gegevens worden verkocht. Daar moet een einde aankomen, dachten de oprichters van de e-maildienst Soverin. Elke gebruiker moet weten wat er met hun mails en de informatie daarin gebeurt, vinden zij. Sinds 8 mei 2015 kan iedereen een e-mailadres aanmaken voor Soverin. Maar wat zijn nu de verschillen tussen gratis mail en Soverin?

Websites

10 mei 2015

lees verder

Zelf een banner maken

Een banner is een reclamebord op internet. De ene gebruiker wordt dood nerveus van al die banners op internet. De andere gebruiker klikt regelmatig op een banner, want hij of zij wordt verleid door een mooie aanbieding. 

Websites

29 maart 2015

lees verder

Even niks te doen; speel virtueel dropping

Je kunt het zelf niet verzinnen, maar gelukkig doet iemand anders dat. Heel simpel, maar leuk om even te spelen als je even niks te doen hebt. Wie kent het niet? Je krijgt een blinddoek om en je wordt ergens gedropt en je moet op zoek naar de bewoonde wereld. Zo was het vroeger, toen er nog geen internet was. Nu laat je je droppen waar te wereld en je moet raden waar je zit. Hoe dichter je bij je locatie komt hoe meer punten. Hoe speel je een virtuele dropping?

Websites

20 maart 2015

lees verder

Kind online? Maak afspraken!

Internet is een mooi medium, maar heeft ook veel gevaren. Dit kunnen we als volwassen inzien, maar voor kinderen is het moeilijk. De kinderen van tegenwoordig worden continu geconfronteerd met internet via smartphone, tablet of laptop. Ze pakken het sneller op dan wij zelf. Het is moeilijk om altijd maar naast je kind te zitten als ze op internet gaan, maar maak onderstaande afspraken voordat je kind online gaat

Websites

15 maart 2015

lees verder

Pagina's