Websites tips

Hieronder vind je tips over handige, leuke en originelen websites. Dit kunnen sites zijn om je pc op afstand te delen, maar ook om je ideale vakantie bestemming te bepalen of om te kijken wat het weer morgen wordt. 

Grote bestanden mailen met Wetransfer

Wil je snel een filmpje of een reeks foto's via e-mail versturen zonder daarbij tegen de limieten van je internetprovider aan te lopen? Probeer de gratis service van WeTransfer dan eens uit. Via de webpagina van WeTransfer kun je snel en supereenvoudig grote bestanden mailen tot 2 gigabyte.

Websites

18 juni 2014

lees verder

Pdf omzetten naar Word

Een pdf bestand is een document, die je op elke computer unt openen met het gratis programma Adobe Acrobat Reader. Het voordeel van een pdf bestand is, dat het bestand op elke pc hetzelfde eruit ziet. De lay-out blijft altijd hetzelfde. Het kan voorkomen dat je een pdf bestand hebt, wat je wilt bewerken. Dit kan niet met Adobe Acrobat Reader. Om een bestand te wijzigen heb je Adobe Acrobat nodig. Dit pakket is erg duur en koop je niet zomaar even. Toch is het mogelijk om een pdf bestand om te zetten naar Word, zodat je het pdf bestand kunt bewerken. Hoe zet je een pdf bestand om naar Word?

Websites

16 oktober 2014

lees verder

Check betrouwbaarheid webshop

Het aantal transacties op internet neemt nog steeds toe. Mensen kopen steeds vaker spullen via internet. Criminelen zitten hierdoor ook niet stil en proberen op allerlei manieren te frauderen. Eerder hebben we al tips gegeven hoe je veilig kunt winkelen op internet.  Mocht je nu iets willen kopen op internet en je vertrouwt iets niet raadpleeg dan de site van de politie.  

Websites

01 oktober 2014

lees verder

Oude foto's zoeken

Het kan zijn dat je op zoek bent naar oude foto's, beeldhouwwerken, schilderijen, posters, affiches of krantenknipsels. Het geheugen van Nederland is een site waar je in archieven kunt zoeken van musea en bibliotheken. Naast afbeeldingen hebben ze ook geluidsopnames en video's.

Websites

27 september 2014

lees verder

Geef hackers geen vrijspel

Tegenwoordig doe je alles online: je verzekeringen, je bankzaken, je ziekenfondsnota's declareren, alles gaat via internet en al je gegevens worden ergens in de digitale wereld bewaard. En net zoals in de fysieke wereld zijn er criminelen die grof geld verdienen met het handelen in gestolen waar, namelijk digitale gegevens. Helemaal voorkomen dat cybercriminelen informatie stelen is bijna onmogelijk maar je kunt het ze wel verdomd lastig maken. We leggen je uit hoe dit te doen. “Maar ik ben toch helemaal geen interessant doelwit voor hackers?

Websites

22 september 2014

lees verder

Alle cloud diensten in een wolk

Wie vaak gebruik maakt van allerlei clouddiensten zoals Google Drive, Dropbox, Picasa en Flickr, zal kunnen beamen dat het soms vermoeiend is om je bij al die verschillende diensten apart aan te melden. Met 'Jolidrive' (van Jolicloud) is dat verleden tijd. Je hoeft maar één keer in te loggen en hebt dan gelijk toegang tot al je bestanden. Cloudhoppen (van wolk naar wolk springen) wordt zo een stuk eenvoudiger met Jolidrive.

Websites

09 september 2014

lees verder

Gratis internet via Ziggo wifispots

Heb je een internetabonnement bij Ziggo? Dan kun je gratis gebruik maken van Ziggo Wifispots. Dat is een groot netwerkwerk van draadloze Wifi-modems die bij consumenten thuis staan en waarvan een gescheiden deel draadloos toegankelijk is voor Ziggo abonnees. Wil je ook gratis internet op je telefoon of laptop? We leggen je uit hoe je dit moet instellen.  

Websites

26 juni 2014

lees verder

De leukste gratis foto effecten

Wil je in een handomdraai van een persoonlijke foto of tekst iets heel bijzonders maken? Kijk dan eens op de website van Photofunia. Je kunt hier heel eenvoudig een foto uploaden en er vervolgens de mooiste gratis effecten op toepassen. En het leuke is, je hoeft geen Photoshop specialist te zijn om iets speciaals te maken van een persoonlijke foto.

Websites

19 juni 2014

lees verder

Bestanden automatisch ordenen in Dropbox

Dropbox gerbuik je om bestanden te bewaren in de cloud. Alleen het kan een behoorlijke zooi worden van verschillende soorten bestanden, zoals foto's video's etc. Er bestaat een hele handige site, waarmee je heel makkelijk je bestanden in je Dropbox kunt ordenen. Neem de volgende stappen: 

Websites

30 april 2014

lees verder

Pagina's