Websites tips

Hieronder vind je tips over handige, leuke en originelen websites. Dit kunnen sites zijn om je pc op afstand te delen, maar ook om je ideale vakantie bestemming te bepalen of om te kijken wat het weer morgen wordt. 

Een grote wolk met MultCloud

Indien je veel gebruik maakt van gratis opslagdiensten zoals Google drive, Dropbox of Onedrive, dan weet je hoe lastig het kan zijn om bij al die diensten afzonderlijk te moeten inloggen. Met de komst van MultCloud, een webservice waarmee je deze clouddiensten kunt koppelen, is dat verleden tijd. Een keer inloggen, en klaar! Clouddiensten koppelen met Multcloud

Websites

04 maart 2015

lees verder

Maak je eigen krant met Feedly

Je zit niet altijd te wachten op politiek of bijvoorbeeld financieel nieuws in de kranten? Stel dan je eigen krant samen die alleen nieuws bevat dat jou interesseert! Hoe? Download de uiterst handige Feedly app en creëer zo je eigen krant. Door middel van rss feed kun je nieuws dat voor jou interessant genoeg is, importeren en ze allemaal samen laten komen op je Feedly app. Dat scheelt weer een hoop tijd en gesurf. Nieuws lezen en de bijbehorende foto's digitaal bekijken, kan in het vervolg dus op een hele persoonlijke wijze, geheel naar jouw wens.

Websites

04 maart 2015

lees verder

Virtueel film kijken

Stel je voor je hebt een vriendin of vriend en die woont aan de andere kant van de wereld en je wilt gezellig samen een film kijken, dan kun je een film op Netflix tegelijk starten en vervolgens praten over de film via WhatssApp. Uiteraard kun je ook samen via internet een film kijken en tegelijk videochatten.  Er bestaat een dienst binnen Chrome om virtueel een film te kijken en werkt als volgt:

Websites

03 maart 2015

lees verder

Razendsnelle ontwikkeling: Internet der dingen

The internet of things, oftewel: het internet der dingen. Het is een kreet die je steeds meer hoort en in 2015 zul je er ongetwijfeld steeds vaker mee geconfronteerd zult worden. Maar wat bedoelt men nu eigenlijk met die term? We leggen het je uit. The internet of thingsMet the internet of things bedoelt men een internet dat niet alleen gekoppeld is aan computers maar ook aan allerlei apparaten en objecten zoals smartphones, horloges, slimme thermostaten, hartbewakingsapparatuur, camera's, televisies, koelkasten en ga zo maar door. En al die apparaten kunnen via internet met elkaar óf met jou communiceren.

Websites

01 maart 2015

lees verder

3 super handige websites

We hebben drie super handige websites voor je op een rijtje gezet. Ze zijn weliswaar alle drie in het Engels maar bevatten interessante functionaliteit die we je niet willen onthouden. En voor ieder wat wils natuurlijk! Achtergrond foto verwijderen Heb je ook wel eens de achtergrond uit een foto willen verwijderen zodat alleen het object op de voorgrond zichtbaar is? Met een fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop kun je dat voor elkaar krijgen maar dan moet je wel met dit ingewikkelde programma overweg kunnen. Ben je niet zo handig met Photoshop?

Websites

04 februari 2015

lees verder

Gun jezelf af en toe rust

We werken veel en gunnen ons zelf weinig rust. Sowieso is het goed om af en toe van je computer weg te lopen om rsi te voorkomen. Anti rsi software kan je hierbij helpen. Maar je hoofd heeft ook af en toe rust nodig. Uiteraard daar bestaat een site voor. Met Charm kun je je lichaam en geest rust geven. Je opent de site en je hoort rustgevende muziek en je ziet een heel rustig beeld. Je kunt een timer instellen voor maximaal twintig minuten, daarna moet je ook weer hard aan de slag.  

Websites

03 februari 2015

lees verder

Praten met plaatjes

Wie kent ze niet, de zogenaamde infographics. Dit zijn plaatjes waarmee je in beeld informatie verstrekt. Er komt weinig tekst in voor. Hieronder een voorbeeld van een infographic over het gebruik van een tablet. Overigens zijn deze cijfers uit 2011. Tegenwoordig zullen deze cijfers heel anders liggen, maar daar gaat het niet om. Het gaat om het idee van een infographic.

Websites

02 februari 2015

lees verder

Tekst herkennen van een afbeelding of pdf

Je kunt een pdf bestand omzetten naar Word. Wil je een bepaalde tekst die op een foto staat of in een pdf omzetten naar tekst bestand, dan heb je zogenaamde OCR software nodig. Uiteraard is er een site waarmee je een foto van tekst kunt omzetten naar een bewerkbaar tekstbestand.

Websites

14 januari 2015

lees verder

De leukste gratis foto effecten

Wil je in een handomdraai van een persoonlijke foto of tekst iets heel bijzonders maken? Kijk dan eens op de website van Photofunia. Je kunt hier heel eenvoudig een foto uploaden en er vervolgens de mooiste gratis effecten op toepassen. En het leuke is, je hoeft geen Photoshop specialist te zijn om iets speciaals te maken van een persoonlijke foto.

Websites

27 december 2014

lees verder

Drone camera beelden van je omgeving

Een drone is een soort van helicopter met camera. De beelden die gemaakt worden kunnen heel bijzonder zijn. Je ziet beelden van een perspectief wat je niet vaak ziet. Als er beelden met de camera worden gemaakt van bekende gebouwen of plekken in jouw omgeving kijk je er helemaal raar tegen aan. Iemand is zo slim geweest om een site te maken, waar je op de kaart kunt kijken waar beelden zijn opgenomen met een drone. Iedereen ter wereld kan zijn beelden uploaden naar de site.

Websites

19 december 2014

lees verder

Pagina's