Websites tips

Hieronder vind je tips over handige, leuke en originelen websites. Dit kunnen sites zijn om je pc op afstand te delen, maar ook om je ideale vakantie bestemming te bepalen of om te kijken wat het weer morgen wordt. 

Veilig internetten op een openbaar netwerk

Tegenwoordig heb je steeds meer openbare netwerken, ook wel hotspots genoemd. Zo kun je internetten in de trein of bij Mac Donald's. Dit lijkt allemaal leuk, maar je wilt niet weten wat er allemaal aan gegevens achterhaald kan worden.  Lees het artikel op De Correspondent van Maurits Martijn en je internet nooit meer op een openbaar netwerk. Uiteraard jij bent eigenwijs en je gaat toch gebruik maken van een hotspot. Houd je aan deze regel:

Websites

21 maart 2014

lees verder

Domein controleren op blacklist

Je hebt een e-mailadres en je probeert iemand te mailen. Je krijgt een foutmelding terug met een tekst als: De volgende organisatie heeft uw bericht geweigerd: of Message rejected as spam by Content Filtering Het kan zijn dat het domein waarvan je mailt op een zogenaamde blacklist staat. Er zijn verschillende soorten blacklists. Een mailserver kan kijken of je op een of andere lijst staat. Mocht dit het geval zijn dan wordt het bericht geweigerd.

Websites

21 maart 2014

lees verder

Online met Lego bouwen

Lego, welke jongen is er niet groot mee geworden? Tegenwoordig bouwen niet alleen jongens, maar ook meisjes met lego. Dit heet Lego Friends. Google Chrome heeft samen met Lego een site gemaakt waarmee je online kunt bouwen met Lego. Heb wat moois gemaakt van Lego, dan kun je dit delen op Google+.

Websites

17 maart 2014

lees verder

Veilig zoeken met Startpage

Het is hot op moment! Facebook neemt WhatsApp over en ieder maakt zich zorgen om zijn privacy en stappen massaal over naar Telegram. Uiteraard gebruik je Google om te zoeken, echter wanneer jij een zoekopdracht intikt worden er persoonlijke zoekgegevens bewaard, zoals IP adres, traceerbare cookies voor je zoektermen, tijdstip van je zoekopdracht en de links waar je op klikt. Uit deze informatie kunnen ze veel informatie halen bijvoorbeeld: interesses, politieke overtuiging, medische situatie en nog veel meer. Wil je veilig zoeken, zonder dat je gegevens worden bewaard?

Websites

02 maart 2014

lees verder

Site om online accounts te verwijderen

Een account aanmaken voor Google, Facebook, Twitter, Skype of Instagram is in een paar klikken gedaan. Maar hoe kom je weer van een account af? Eenvoudig een account verwijderen is niet zo makkelijk. De site Accountkiller speelt hier handig op in. Ze hebben de moeilijkheidsgraad van verwijderen ingedeeld in drie kleuren. Een account met verwijderingsgemak wit is makkelijk te verwijderen en zwart is moeilijk te verwijderen. Facebook is wit en Tweakers is zwart..Hieronder een overzicht van een aantal populaire accounts die verwijderd kunnen worden:

Websites

20 januari 2014

lees verder

Online visitekaart maken

Wij doen alles online. Onze privé gebeurtenissen houden wij bij op Facebook. Zakelijke activiteiten zetten wij op Linkedin en voor de kiekjes gebruiken wij Instagram. Alles krijgt een plek op de digitale snelweg. Behalve? De halfjaarlijkse vraag van de Office Manager of je nog visitekaartjes nodig hebt. Zo ja dan moet ik ze gaan bestellen bij de drukker op papier. Uiteraard had dit al eerder gemoeten, want inmiddels heb je een andere functie gekregen of je nummer is verkeerd en dit pas je al een tijdje aan met de hand op je visitekaartje. Dit is vanaf nu verleden tijd!

Websites

29 december 2013

lees verder

Online foto editor

Afgelopen week hebben we een tip geplaatst over een handige web 2.0 toepassing: Maak een pagina op met Tackk. Wij werden getipt door iemand over een andere handige website, waarmee je een foto collage kunt maken, een kaart ontwerpen (bijv. voor de kerst) of gewoon een foto bewerken. Je hebt de beschikking over allerlei handige tools, zoals bijsnijden, rechtzetten, filters, borders etc. Het werkt super eenvoudig. Neem volgende stappen om online een foto te bewerken of collage te maken:

Websites

10 december 2013

lees verder

Boodschap? Maak een pagina met Tackk

Wil je een uitnodiging maken voor een evenement? Of een bordje te koop om een product te verkopen? Het kan allemaal online met de website Tackk. Tackk is een web 2.0 toepassing waarmee je in een paar klikken helemaal online een origineel en professioneel a4 kunt opmaken voor bijvoorbeeld een evenement, recept of kerstkaart. Wil je geen kerstkaarten versturen, maar wel je kerstboodschap overbrengen naar je vrienden doorloop onderstaand stappen om een originelel kersgroet te maken:

Websites

08 december 2013

lees verder

Veilig internetbankieren: houd je aan deze regels!

Nederland is samen met Finland een van de landen waar het meeste gebruik wordt gemaakt van internetbankieren. Volgens het CBS, deed 79% van de bevolking (tussen 16 en 75 jaar) bankieren via internet. Dit gegeven weten internetcriminelen ook, dus ze hebben een behoorlijk vijver om uit te vissen. Vanaf 1 januari 2014 hebben de Consumentenbond en De Nederlandse Vereniging van Banken regels opgesteld, waar je als particulier aan moet voldoen om bij fraude geld uitgekeerd te krijgen.

Websites

03 december 2013

lees verder

Een bespaarplan maken

Of we nu in of uit de recessie zijn, op de kleintjes letten we altijd. In de winkel, op onze mobiele telefoons, maar ook via internet besparen we vele euro’s. Het zit in onze natuur om aandacht te schenken aan woorden als ‘gratis’ en ‘aanbieding’, ondanks dat we meer en meer reclame om ons heen te verduren krijgen. In de winkel bespaar je eenvoudig door een lijst te maken, gezonde voeding te kiezen, want kant a klaar verpakkingen zijn duurder, seizoensproducten te kopen of producten van eigen merken aan te schaffen. Natuurlijk pak je ook de pakketdeals mee.

Websites

28 november 2013

lees verder

Pagina's