Websites tips

Hieronder vind je tips over handige, leuke en originelen websites. Dit kunnen sites zijn om je pc op afstand te delen, maar ook om je ideale vakantie bestemming te bepalen of om te kijken wat het weer morgen wordt. 

Tekst herkennen van een afbeelding of pdf

Je kunt een pdf bestand omzetten naar Word. Wil je een bepaalde tekst die op een foto staat of in een pdf omzetten naar tekst bestand, dan heb je zogenaamde OCR software nodig. Uiteraard is er een site waarmee je een foto van tekst kunt omzetten naar een bewerkbaar tekstbestand.

Websites

14 januari 2015

lees verder

De leukste gratis foto effecten

Wil je in een handomdraai van een persoonlijke foto of tekst iets heel bijzonders maken? Kijk dan eens op de website van Photofunia. Je kunt hier heel eenvoudig een foto uploaden en er vervolgens de mooiste gratis effecten op toepassen. En het leuke is, je hoeft geen Photoshop specialist te zijn om iets speciaals te maken van een persoonlijke foto.

Websites

27 december 2014

lees verder

Drone camera beelden van je omgeving

Een drone is een soort van helicopter met camera. De beelden die gemaakt worden kunnen heel bijzonder zijn. Je ziet beelden van een perspectief wat je niet vaak ziet. Als er beelden met de camera worden gemaakt van bekende gebouwen of plekken in jouw omgeving kijk je er helemaal raar tegen aan. Iemand is zo slim geweest om een site te maken, waar je op de kaart kunt kijken waar beelden zijn opgenomen met een drone. Iedereen ter wereld kan zijn beelden uploaden naar de site.

Websites

19 december 2014

lees verder

Lettertype uitzoeken

Op je pc heb je heel veel verschillende lettertypes (fonts) staan. In Word of Outlook is moeilijk te zien welk lettertype bij een bepaald document past. Er bestaat een website, uiteraard waarvoor niet, waar je een overzicht kunt krijgen welke lettertypes je op je computer heb staan. Hoe krijg je een mooi overzicht van lettertypes die op je pc staan?

Websites

17 december 2014

lees verder

Skype gebruiken zonder installeren

Skype wordt heel veel gebruikt om te chatten en video te bellen. Waarom? Omdat het op alle platformen werkt: Android, iPhone, iPad, Windows en Apple. Er is alleen een probleem je moet het altijd eerst installeren. Binnen nu en niet al te lange tijd kun je Skype gebruiken vanuit je browser.

Websites

14 november 2014

lees verder

Conduit verwijderen

Conduit, ook wel 'search conduit' of 'conduit.com' genoemd is een irritante browser hijacker die de standaard zoekpagina van je computer kaapt en gegevens van je probeert te verzamelen ten behoeve van advertentiedoeleinden. Het maakt je computer traag en je kunt er maar beter van verlost zijn. Is Conduit verwijderen lastig? Nee, dat valt wel mee, zeker niet als je de volgende tips opvolgt.

Websites

08 november 2014

lees verder

Ask verwijderen

Ask, ook wel bekend als de ask toolbar en search.ask.com, is Adware. Reclame software dus waar je eigenlijk niks aan hebt en die zich waarschijnlijk zonder dat je het in de gaten hebt gehad, heeft meegeÔnstalleerd met een gratis programma of spelletje. Wil je Ask verwijderen? Dat is zeker mogelijk maar je moet wel even geduld hebben want het is een hardnekkig stukje software. Stappenplan Ask verwijderen:

Websites

08 november 2014

lees verder

Online privacy? Wij gaan voor gemak

Onlangs heeft men in opdracht van het ECP (Platform voor de Informatiesamenleving) onderzocht welke privacy-afwegingen Nederlanders maken bij het surfen op internet en andere digitale activiteiten. De resultaten zijn verrassend: Nederlanders geven veel meer prijs dan je zou verwachten. De meeste mensen zijn wel bezorgd over wat er allemaal met hun persoonlijke informatie gebeurt (60%) maar het merendeel van de ondervraagden geeft toch allerlei persoonlijke informatie wanneer bedrijven of instellingen hier om vragen. Wel in ruil voor een voordeeltje natuurlijk en voor online gemak. Een aantal andere verrassende conclusies uit het onderzoek:

Websites

04 november 2014

lees verder

Pdf omzetten naar Word

Een pdf bestand is een document, die je op elke computer unt openen met het gratis programma Adobe Acrobat Reader. Het voordeel van een pdf bestand is, dat het bestand op elke pc hetzelfde eruit ziet. De lay-out blijft altijd hetzelfde. Het kan voorkomen dat je een pdf bestand hebt, wat je wilt bewerken. Dit kan niet met Adobe Acrobat Reader. Om een bestand te wijzigen heb je Adobe Acrobat nodig. Dit pakket is erg duur en koop je niet zomaar even. Toch is het mogelijk om een pdf bestand om te zetten naar Word, zodat je het pdf bestand kunt bewerken. Hoe zet je een pdf bestand om naar Word?

Websites

16 oktober 2014

lees verder

Pagina's