Websites tips

Hieronder vind je tips over handige, leuke en originelen websites. Dit kunnen sites zijn om je pc op afstand te delen, maar ook om je ideale vakantie bestemming te bepalen of om te kijken wat het weer morgen wordt. 

Samen browsen met Surfly

Je verwijst iemand door naar een website en je krijgt te horen dat die persoon niet de informatie kan vinden. Frustrerend als je het al meerdere keren uitlegde. Begeleid hem of haar op de website met Surfly.

Websites

29 september 2015

lees verder

De verborgen kosten van gratis internet in ontwikkelingslanden

Het internet is bedoeld voor iedereen. Dat is de basis van het karakter van internet. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Gratis internet komt, vooral in ontwikkelingslanden zoals Zuid-Afrika, met verborgen kosten die op het eerste gezicht niet duidelijk zijn.

Websites

25 september 2015

lees verder

Drie weetjes voor je eigen website

Altijd al een eigen website willen maken? Tegenwoordig hoeft dat helemaal niet moeilijk te zijn en is het in een wip gebeurd. Pctipvandedag verzamelde drie weetjes die je als beginnende websitemaker moet weten.

Websites

05 september 2015

lees verder

Goedkoop parkeren met Prettig Parkeren

Een goede en goedkope parkeerplek vinden in een stad is vaak erg moeilijk. Uiteindelijk eindig je weer in die dure parkeergarage. Dat kan anders met de website Prettig Parkeren. Met Prettig Parkeren vind je snel en gemakkelijk een goedkope en goede parkeerplaats voor je auto.

Websites

31 augustus 2015

lees verder

Lekker slapen met en zonder pc

Een groot deel van je leven breng je slapend door. Slaap is belangrijk en slecht slapen doet ons slecht voelen. Je computer en andere apparaten kunnen een rol spelen in je slaap.

Websites

30 augustus 2015

lees verder

Gevarieerd eten met je gezin met Weekmenu

“Eten we nu alweer aardappelen!?” Koken voor een gezin is altijd een uitdaging. De één lust dit niet, de ander  wil graag dat weer wel. Na een dag werken heb je ook niet de puf meer om iets anders te bedenken. De website Weekmenu kan daar verandering in brengen. Met deze site stel je simpel een weekmenu samen.

Websites

18 augustus 2015

lees verder

Wolken spotten vanuit je luie stoel

Ben jij helemaal in de wolken als je wolken ziet? Ze brengen meestal regen, maar toch zijn die wolken in de lucht een vermakelijk natuurverschijnsel. Heerlijk in het gras liggen en figuren zien in de wolken. Is het een schaap, een neuspeuterende meneer of toch een hond? Heb je geen tijd om buiten wolken te kijken? Op de website van de Cloud Appreciation Society vind je honderden wolken om naar te staren.

Websites

12 juli 2015

lees verder

De koe, de slager en het internet of things

In 2015 staan naar schatting 25 miljard apparaten via internet met elkaar in verbinding. 25 miljard! Tegenwoordig kunnen zelfs koeien met sensoren worden uitgerust die de boer waarschuwen wanneer het niet goed gaat met de koe. Het is allemaal mogelijk door the internet of things, oftewel het internet der dingen. Komt een koe bij de slager

Websites

29 juni 2015

lees verder

Boekhouden lastig? Nu niet meer

Kijk je op tegen de financiële administratie? Tip! Kies voor een online boekhoudprogramma. Al duizenden bedrijven maken gebruik van de cloudsoftware die, sinds de komst van snel en mobiel internet, aan een onstuitbare opmars bezig is. Nu al klinkt een ‘grootboek’ veel startende ondernemers vreemd in de oren. Toch was dit boekwerk nog vrij recent in menig kantoor te vinden. Vaak opgeborgen op een veilige plek. Ook anno nu is een veilige plaats voor financiële gegevens belangrijk. Maar wie had durven denken dat deze plek nu het internet is. De cloud. De betere online boekhoudsoftware bewaart je gegevens op zeer goed beveiligde servers.

Websites

29 juni 2015

lees verder

Baas in eigen mailbox

Bijna iedereen maakt gebruik van een gratis e-maildienst, zoals Gmail of Outlook (vroeger Hotmail). De kosten voor deze diensten worden betaald door de adverteerders. Als je vaak mailt over een bepaald merk schoenen toont Gmail je bijvoorbeeld advertenties over die schoenen. Je gegevens worden verkocht. Daar moet een einde aankomen, dachten de oprichters van de e-maildienst Soverin. Elke gebruiker moet weten wat er met hun mails en de informatie daarin gebeurt, vinden zij. Sinds 8 mei 2015 kan iedereen een e-mailadres aanmaken voor Soverin. Maar wat zijn nu de verschillen tussen gratis mail en Soverin?

Websites

10 mei 2015

lees verder

Pagina's