Websites tips

Hieronder vind je tips over handige, leuke en originelen websites. Dit kunnen sites zijn om je pc op afstand te delen, maar ook om je ideale vakantie bestemming te bepalen of om te kijken wat het weer morgen wordt. 

Grote bestanden mailen met Wetransfer

Wil je snel een filmpje of een reeks foto's via e-mail versturen zonder daarbij tegen de limieten van je internetprovider aan te lopen? Probeer de gratis service van WeTransfer dan eens uit. Via de webpagina van WeTransfer kun je snel en supereenvoudig grote bestanden mailen tot 2 gigabyte.

Websites

18 juni 2014

lees verder

Alle cloud diensten in een wolk

Wie vaak gebruik maakt van allerlei clouddiensten zoals Google Drive, Dropbox, Picasa en Flickr, zal kunnen beamen dat het soms vermoeiend is om je bij al die verschillende diensten apart aan te melden. Met 'Jolidrive' (van Jolicloud) is dat verleden tijd. Je hoeft maar één keer in te loggen en hebt dan gelijk toegang tot al je bestanden. Cloudhoppen (van wolk naar wolk springen) wordt zo een stuk eenvoudiger met Jolidrive.

Websites

09 september 2014

lees verder

Gratis internet via Ziggo wifispots

Heb je een internetabonnement bij Ziggo? Dan kun je gratis gebruik maken van Ziggo Wifispots. Dat is een groot netwerkwerk van draadloze Wifi-modems die bij consumenten thuis staan en waarvan een gescheiden deel draadloos toegankelijk is voor Ziggo abonnees. Wil je ook gratis internet op je telefoon of laptop? We leggen je uit hoe je dit moet instellen.  

Websites

26 juni 2014

lees verder

De leukste gratis foto effecten

Wil je in een handomdraai van een persoonlijke foto of tekst iets heel bijzonders maken? Kijk dan eens op de website van Photofunia. Je kunt hier heel eenvoudig een foto uploaden en er vervolgens de mooiste gratis effecten op toepassen. En het leuke is, je hoeft geen Photoshop specialist te zijn om iets speciaals te maken van een persoonlijke foto.

Websites

19 juni 2014

lees verder

Bestanden automatisch ordenen in Dropbox

Dropbox gerbuik je om bestanden te bewaren in de cloud. Alleen het kan een behoorlijke zooi worden van verschillende soorten bestanden, zoals foto's video's etc. Er bestaat een hele handige site, waarmee je heel makkelijk je bestanden in je Dropbox kunt ordenen. Neem de volgende stappen: 

Websites

30 april 2014

lees verder

Veilig internetten op een openbaar netwerk

Tegenwoordig heb je steeds meer openbare netwerken, ook wel hotspots genoemd. Zo kun je internetten in de trein of bij Mac Donald's. Dit lijkt allemaal leuk, maar je wilt niet weten wat er allemaal aan gegevens achterhaald kan worden.  Lees het artikel op De Correspondent van Maurits Martijn en je internet nooit meer op een openbaar netwerk. Uiteraard jij bent eigenwijs en je gaat toch gebruik maken van een hotspot. Houd je aan deze regel:

Websites

21 maart 2014

lees verder

Domein controleren op blacklist

Je hebt een e-mailadres en je probeert iemand te mailen. Je krijgt een foutmelding terug met een tekst als: De volgende organisatie heeft uw bericht geweigerd: of Message rejected as spam by Content Filtering Het kan zijn dat het domein waarvan je mailt op een zogenaamde blacklist staat. Er zijn verschillende soorten blacklists. Een mailserver kan kijken of je op een of andere lijst staat. Mocht dit het geval zijn dan wordt het bericht geweigerd.

Websites

21 maart 2014

lees verder

Online met Lego bouwen

Lego, welke jongen is er niet groot mee geworden? Tegenwoordig bouwen niet alleen jongens, maar ook meisjes met lego. Dit heet Lego Friends. Google Chrome heeft samen met Lego een site gemaakt waarmee je online kunt bouwen met Lego. Heb wat moois gemaakt van Lego, dan kun je dit delen op Google+.

Websites

17 maart 2014

lees verder

Veilig zoeken met Startpage

Het is hot op moment! Facebook neemt WhatsApp over en ieder maakt zich zorgen om zijn privacy en stappen massaal over naar Telegram. Uiteraard gebruik je Google om te zoeken, echter wanneer jij een zoekopdracht intikt worden er persoonlijke zoekgegevens bewaard, zoals IP adres, traceerbare cookies voor je zoektermen, tijdstip van je zoekopdracht en de links waar je op klikt. Uit deze informatie kunnen ze veel informatie halen bijvoorbeeld: interesses, politieke overtuiging, medische situatie en nog veel meer. Wil je veilig zoeken, zonder dat je gegevens worden bewaard?

Websites

02 maart 2014

lees verder

Pagina's