Websites tips

Hieronder vind je tips over handige, leuke en originelen websites. Dit kunnen sites zijn om je pc op afstand te delen, maar ook om je ideale vakantie bestemming te bepalen of om te kijken wat het weer morgen wordt. 

Even niks te doen; speel virtueel dropping

Je kunt het zelf niet verzinnen, maar gelukkig doet iemand anders dat. Heel simpel, maar leuk om even te spelen als je even niks te doen hebt. Wie kent het niet? Je krijgt een blinddoek om en je wordt ergens gedropt en je moet op zoek naar de bewoonde wereld. Zo was het vroeger, toen er nog geen internet was. Nu laat je je droppen waar te wereld en je moet raden waar je zit. Hoe dichter je bij je locatie komt hoe meer punten. Hoe speel je een virtuele dropping?

Websites

20 maart 2015

lees verder

Kind online? Maak afspraken!

Internet is een mooi medium, maar heeft ook veel gevaren. Dit kunnen we als volwassen inzien, maar voor kinderen is het moeilijk. De kinderen van tegenwoordig worden continu geconfronteerd met internet via smartphone, tablet of laptop. Ze pakken het sneller op dan wij zelf. Het is moeilijk om altijd maar naast je kind te zitten als ze op internet gaan, maar maak onderstaande afspraken voordat je kind online gaat

Websites

15 maart 2015

lees verder

Ik Google het even voor je

Vaak genoeg stel iemand je een vraag, die jij ook niet weet. Dit weet de betreffende persoon ook, alleen die is te lui om het op te zoeken. Dit komt vaak voor in de verschillende fora. Je wordt afgestraft als je het niet eerst opzoekt in Google. Heb je een luie gebruiker en wil je hem duidelijk maken dat hij het zelf ook even kan Googlen, neem dan onderstaande stappen:

Websites

15 maart 2015

lees verder

Onbetrouwbare webwinkel? Controleer gegevens bij de politie

Online shoppen wordt steeds populairder. Dat is goed verklaarbaar, want online winkelen gaat nu eenmaal erg makkelijk en snel. Niet gek dus dat er dat dagelijks steeds meer webwinkels op het net te vinden zijn. Webshops schieten als paddenstoelen uit de grond, maar hoe weet je nu zeker dat je met een betrouwbare webwinkel te maken hebt?

Websites

05 maart 2015

lees verder

Een grote wolk met MultCloud

Indien je veel gebruik maakt van gratis opslagdiensten zoals Google drive, Dropbox of Onedrive, dan weet je hoe lastig het kan zijn om bij al die diensten afzonderlijk te moeten inloggen. Met de komst van MultCloud, een webservice waarmee je deze clouddiensten kunt koppelen, is dat verleden tijd. Een keer inloggen, en klaar! Clouddiensten koppelen met Multcloud

Websites

04 maart 2015

lees verder

Maak je eigen krant met Feedly

Je zit niet altijd te wachten op politiek of bijvoorbeeld financieel nieuws in de kranten? Stel dan je eigen krant samen die alleen nieuws bevat dat jou interesseert! Hoe? Download de uiterst handige Feedly app en creëer zo je eigen krant. Door middel van rss feed kun je nieuws dat voor jou interessant genoeg is, importeren en ze allemaal samen laten komen op je Feedly app. Dat scheelt weer een hoop tijd en gesurf. Nieuws lezen en de bijbehorende foto's digitaal bekijken, kan in het vervolg dus op een hele persoonlijke wijze, geheel naar jouw wens.

Websites

04 maart 2015

lees verder

Virtueel film kijken

Stel je voor je hebt een vriendin of vriend en die woont aan de andere kant van de wereld en je wilt gezellig samen een film kijken, dan kun je een film op Netflix tegelijk starten en vervolgens praten over de film via WhatssApp. Uiteraard kun je ook samen via internet een film kijken en tegelijk videochatten.  Er bestaat een dienst binnen Chrome om virtueel een film te kijken en werkt als volgt:

Websites

03 maart 2015

lees verder

Razendsnelle ontwikkeling: Internet der dingen

The internet of things, oftewel: het internet der dingen. Het is een kreet die je steeds meer hoort en in 2015 zul je er ongetwijfeld steeds vaker mee geconfronteerd zult worden. Maar wat bedoelt men nu eigenlijk met die term? We leggen het je uit. The internet of thingsMet the internet of things bedoelt men een internet dat niet alleen gekoppeld is aan computers maar ook aan allerlei apparaten en objecten zoals smartphones, horloges, slimme thermostaten, hartbewakingsapparatuur, camera's, televisies, koelkasten en ga zo maar door. En al die apparaten kunnen via internet met elkaar óf met jou communiceren.

Websites

01 maart 2015

lees verder

3 super handige websites

We hebben drie super handige websites voor je op een rijtje gezet. Ze zijn weliswaar alle drie in het Engels maar bevatten interessante functionaliteit die we je niet willen onthouden. En voor ieder wat wils natuurlijk! Achtergrond foto verwijderen Heb je ook wel eens de achtergrond uit een foto willen verwijderen zodat alleen het object op de voorgrond zichtbaar is? Met een fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop kun je dat voor elkaar krijgen maar dan moet je wel met dit ingewikkelde programma overweg kunnen. Ben je niet zo handig met Photoshop?

Websites

04 februari 2015

lees verder

Gun jezelf af en toe rust

We werken veel en gunnen ons zelf weinig rust. Sowieso is het goed om af en toe van je computer weg te lopen om rsi te voorkomen. Anti rsi software kan je hierbij helpen. Maar je hoofd heeft ook af en toe rust nodig. Uiteraard daar bestaat een site voor. Met Charm kun je je lichaam en geest rust geven. Je opent de site en je hoort rustgevende muziek en je ziet een heel rustig beeld. Je kunt een timer instellen voor maximaal twintig minuten, daarna moet je ook weer hard aan de slag.  

Websites

03 februari 2015

lees verder

Pagina's