Outlook tips

Hieronder vind je Outlook tips om handiger, sneller en vooral efficiënter met deze e-mailclient van Microsoft om te gaan. Gebruik je geen Outlook maar Gmail, klik dan hier voor Gmail tips.

Foto toevoegen aan Outlook contactpersoon

Vanaf Outlook 2003 is het mogelijk om een foto toe te voegen aan je contactpersoon in Outlook. De foto van je contactpersoon hoeft niet in perfecte kwaliteit, want hij wordt heel klein weergegeven. Als je dan in Outlook een e-mail ontvangt zie je in een oog opslag van wie de mail is, want de foto staat erbij. In Outlook 2010 kun je zelfs een deelvenster Personen instellen. Dan krijg je een scherm onder de mail te zien met alle gegevens van de betreffende contactpersoon. Hoe voeg je een foto toe in Outlook?

Outlook

lees verder

Inbox van Outlook organiseren met kleuren

Ongelezen mail een kleur geven Normaal zie je in Outlook een envelop van berichten die niet gelezen zijn. Heb je het bericht gelezen dan kun je het bericht weer op ongelezen zetten. Om wat voor reden dan ook kan het handig zijn om een ongelezen mail een kleur te geven. Ga naar tabblad Beeld Kies Weergave-instellingen bij huidige weergave Druk op de knop Voorwaardelijke opmaak en selecter Ongelezen berichten Pas het lettertype, grootte en kleur aan

Outlook

lees verder

Bijlagen opruimen in Outlook

Als je Outlook al jaren gebruikt zakelijk of prive, dan kan de grootte van je mailbox behoorlijk oplopen. Het probleem is dat je Outlook behoorlijk traag kan worden. Gebruik je Outlook al jaren dan stuur je ook al jaren regelmatig bijlagen. Uiteraard wil je deze niet helemaal verwijderen. Wij hebben een handige tool waarmee je je mailbox kunt scannen op bijlagen en verschillende criteria kunt meegeven naar het zoeken van bepaalde bijlagen, zoals tijd, grootte of in bepaalde map. Daarna kun je in een keer de bestanden opslaan in een bepaalde map. Zo ruim je je bijlagen op in Outlook:

Outlook

lees verder

Organiseer je Outlook.com mailbox

De online mailservice van Microsoft (Outlook.com) is reuze handig en werkt erg intuïtief. Dit is overigens ook de vervanger van Hotmail.com. Wanneer je dagelijks veel mailtjes te verwerken krijgt, wordt het organiseren van je mailbox wel een noodzaak om het geheel een beetje overzichtelijk te houden. Wat veel mensen niet weten is dat je een hoop taken in Outlook volledig kunt automatiseren door het instellen van regels. Hiermee kun je een hoop tijd besparen en houd je de mailbox overzichtelijk. Stel dat je bijvoorbeeld regelmatig ongewenste mails van een bepaalde persoon of instelling krijgt, dan kun je deze door outlook automatisch laten verwijderen. Je doet dit als volgt:

Outlook

lees verder

Ongelezen mail een kleur geven in Outlook

Normaal zie je in Outlook een envelop van berichten die niet gelezen zijn. Heb je het bericht gelezen dan kun je het bericht weer op ongelezen zetten. Om wat voor reden dan ook kan het handig zijn om een ongelezen mail een kleur te geven.   

Outlook

lees verder

Alles vinden in Outlook

Alles mail wordt bewaard in Outlook. De een laat alles in zijn postvak staan, de andere maakt mappen aan. Na een aantal jaren kun je bepaalde mails niet meer makkelijk terug vinden en moet je de zoekfunctie in Outlook gebruiken. Eerder hebben we geschreven over zoeken in Outlook: Makkelijk zoeken in Outlook met parameters en zoeken in meerdere mappen in Outlook.

Outlook

lees verder

Mail blokkeren uit bepaald land in Outlook

Gelukkig neemt het aantal spamberichten drastisch af. Er worden nog heel veel spamberichten verstuurd, maar lang niet zoveel als een aantal jaren terug. De spamfilters op mailservers worden steeds intelligenter en houdt een heleboel tegen. Toch kan er af en toe een spambericht doorheen glippen. Heb je vaak spam vanuit China en krijg je toch geen mail uit China, dan kun je als volgt alle mail uit China blokkeren in Outlook:

Outlook

lees verder

Zoeken in meerdere mappen in Outlook

Eerder hebben wij een tip geschreven over zoeken in Outlook. Hierin geven we aan hoe je makkelijk kunt zoeken in Outlook. Echter kun je ook op een andere manier zoeken in Outlook. Zo kun je met deze zoekfunctie in Outlook als volgt zoeken in meerdere mappen.

Outlook

lees verder

Enquete maken in Outlook

Deze functie is onbekend voor veel mensen, maar oh zo handig. Vaak stuur je een mail rond naar collega''s of vrienden om een antwoord te krijgen op een vraag. Nu kun je vragen of ze een mail met het antwoord terug willen sturen, maar je kunt ook gebruik maken van een handige functie in Outlook namelijk: Stemknoppen gebruiken. Hiermee kun je een vraag snel laten beantwoorden met Ja of Nee of Goedgekeurd of Afgekeurd. Stemknoppen in Outlook stel je als volgt in:

Outlook

lees verder

Zo heb je controle over je Postvak IN

Voor veel mensen is de vakantie voorbij en komen terug op kantoor met een volle Postvak IN. Overigens niet alleen bij terugkomst van vakantie. Bij veel gebruikers van Outlook staat de Postvak IN vol. Dit komt, omdat je een e-mail krijgt en met die betreffende e-mail moet nog wat gebeuren. Je laat hem dus in de Postvak IN van Outlook staan, totdat het afgerond is. Met als gevolg dat je iedere keer weer de mail openklikt om te kijken wat er in staat en wat er mee moet gebeuren. Dit kost veel onnodige tijd. Daarom kun je op verschillende manieren een notitie toevoegen aan een mail, zodat je snel kunt zien wat er mee aan de hand is. Zo kun je je Postvak IN beter organiseren:

Outlook

lees verder

Pagina's