Powerpoint tips

Hieronder vind je PowerPoint tips om handiger, sneller en vooral efficiënter met dit programma van Microsoft om presentaties te maken, om te gaan.

Opvolger van PowerPoint?

Microsoft introduceert Sway. Een nieuwe app waarmee je snel presentaties kunt maken en delen. Het programma is volledig gratis en draait op al je devices zodat je overal toegang hebt tot je zelf gemaakte 'Sways'. Maar wat is Sway nu eigenlijk? Wat is Sway?

Powerpoint

lees verder

Een laserpointer in PowerPoint

Als je een presentatie geeft wil je soms dingen aanwijzen op het scherm. Dit kan met een aparte laseraanwijzer, maar je kunt ook je muis instellen en gebruiken als laserpointer. Je muis stel je als volgt in als laserpointer in PowerPoint om dingen aan te wijzen op een dia:

Powerpoint

lees verder

PowerPoint presentatie openen met viewer

Een PowerPoint presentatie kan de extensie pps, ppt of pptx hebben. Dit zijn de meest gebruikte extensies, uiteraard zijn er meer mogelijke extensie. Vaak gebeurd het dat je een dergelijk bestand via de mail krijgt, maar dan niet kunt openen omdat je geen PowerPoint op je pc of laptop hebt staan. Microsoft heeft een zogenaamde PowerPoint Viewer, zodat je dit soort bestanden kunt bekijken.

Powerpoint

lees verder

PowerPoint presentatie via internet

PowerPoint 2010 heeft een handige functie, namelijk. Wanneer je een presentatie hebt gemaakt kan je deze uitzenden of streamen op internet. Je kan je klanten of vrienden een unieke url geven, zodat ze de presentatie kunnen volgen in hun browser. Om een presentatie in PowerPoint te presenteren op internet moet je de volgende stappen volgen:

Powerpoint

lees verder

De samenvatting dia in PowerPoint 2007

Samenvatting dia's waren een kenmerk van PowerPoint 2003 en eerdere versies. Je kreeg dan een dia met een menu aan het begin van uw presentatie. Deze functie zit niet meer in PowerPoint 2007, maar er zijn mogelijkheden om dit toch toe te voegen namelijk:

Powerpoint

lees verder

Digitaal ondertekenen in PowerPoint

Je kunt een Office-document digitaal ondertekenen om daarmee de echtheid ervan te garanderen. Het is net als bij een papieren contract: wanneer het is ondertekend is duidelijk dat de ondertekenaar er onweerlegbaar bij betrokken was en dat het sindsdien niet is gewijzigd. Een voorbeeld van een type Office-document dat je zou kunnen ondertekenen is een PowerPoint-presentatie die je verstuurt aan anderen. Zo onderteken je deze digitaal en onzichtbaar, wanneer je in het bezit bent van het juiste certificaat:

Powerpoint

lees verder

Omgaan met AutoAanpassen

PowerPoint heeft de neiging om tekst steeds kleiner weer te geven wanneer deze niet past in het kader. Zo kan het voorkomen dat u een heleboel opsomtekens aan het typen bent en merkt dat de tekst steeds kleiner wordt. Dat is niet echt gewenst, al was het alleen maar om de continuiteit. Bovendien is kleine tekst vaak niet goed te lezen. Bij het tekstvak zal een pictogram Opties voor AutoAanpassen verschijnen. Klik hierop voor de volgende opties:

Powerpoint

lees verder

Bestanden delen PowerPoint

Als gebruiker van Office 2007 moet je bedenken dat de documenten die je opslaat een nieuw bestandsformaat hebben. Je kunt ze niet zonder meer delen met gebruikers die geen Office 2007 hebben of een oudere versie van Office. Slimme gebruikers weten dat er een PowerPoint 2007-viewer bestaat. Deze kun je kosteloos downloaden van de Microsoft-website. Vriendelijker is natuurlijk dat je deze Viewer meteen meestuurt.

Powerpoint

lees verder

Geen geluid te horen in PowerPoint

Wanneer je een presentatie met geluidsbestanden op de zaak hebt gemaakt en deze op een andere pc afspeelt, kan het zijn dat je geen geluid hoort. Natuurlijk controleer je eerst of de luidsprekers van de betreffende pc het wel doen. Het kan echter ook liggen aan het feit dat je de geluidsbestanden niet hebt meegekopieerd met de PowerPoint-presentatie. PowerPoint slaat alleen kleine geluidsbestanden in de presentatie zelf op. Alle overige geluidsbestanden worden van schijf geladen. Als volgt kun je PowerPoint forceren je geluidsbestanden in het .PPT bestand op te nemen:

Powerpoint

lees verder

Afbeeldingen comprimeren

Door het comprimeren van afbeeldingen kan extra informatie in het bestand worden genegeerd (bijvoorbeeld bijgesneden gebieden), de afbeeldingsresolutie worden verminderd en waar mogelijk, de indeling van het afbeeldingsbestand efficiënter worden gemaakt. Dit doe je als volgt:

Powerpoint

lees verder

Pagina's