Word tips

Hieronder vind je tips voor Word om handiger, sneller en vooral efficiënter met deze tekstverwerker van Microsoft om te gaan. Vind je Word te duur? Er bestaan genoeg gratis alternatieven voor Word.

Pdf omzetten naar Word

Gebruik je Word 2013? Dan ben je eindelijk het probleem kwijt om pdf bestanden om te zetten, zodat je het kunt bewerken. Eerder hebben we dit opgelost met gebruik van een website.  Vanaf Word 2013 is dit niet meer nodig en kun je het pdf bestand bewerken en weer opslaan als pdf. Wij leggen hieronder uit welke stappen je moet nemen in Word om pdf om te zetten:

Word

16 februari 2015

lees verder

Afbeeldingen Facebook koppelen aan Office

Sociale media wordt steeds meer geïntegreerd in de dagelijkse software. Zo ook in Office 2013 van Microsoft. Je kunt je Facebook account koppelen aan Office 2013. Heb je je Facebook gekoppeld, dan kun je makkelijk afbeeldingen in documenten toevoegen. Hoe koppel je je Facebook account aan Word 2013?

Word

02 januari 2014

lees verder

Laatst geopende bestand openen in Word

Je weet maar nooit, waarvoor het handig kan zijn, maar je kunt in Word 2010 het laatst geopende bestand automatisch openen. Als je in Word kijkt onder bestand bij Recent krijg je een overzicht van de recent geopende bestanden. Wil je altijd het meest recente bestand in Word openen, neem dan de volgende stappen:

Word

22 maart 2013

lees verder

Een kop- en voettekst opslaan in Word

Als je een kop- en voettekst hebt gemaakt in Word ga je deze waarschijnlijk vaker gebruiken om je Word documenten te professionaliseren. Je gebruikt wel iedere keer andere Word bestanden. Door eenmalig je kop- en voettekst te bewaren kun je hem altijd gebruiken. Zo bewaar je kop- en voettekst in Word:

Word

21 september 2012

lees verder

Geen klikbare links in Word

Wanneer je in Word aan het tikken bent en je tikt een webadres of een e-mailadres, dan krijg je automatisch een blauwe streep en kun je de link aanklikken. Deze functie kan soms heel vervelend zijn. Zo zet je in Word een aanklikbare link en opmaak uit.

Word

05 september 2012

lees verder

Selecteren in Word

Veel mensen werken dagelijks in Word. Ze typen de hele dag door en maken verslagen, rapporten etc in Word. Deze mensen kennen de fijne kneepjes van Word. Toch zullen er mensen zijn die de basis beginselen van het selecteren in Word nog niet kennen, daarom noemen wij deze handige selectie tips in Word:

Word

03 september 2012

lees verder

Alle sneltoetsen van Office 2010

Er bestaan uiteraard verschillende sneltoetsen in Windows. Maar er bestaan ook heel veel sneltoets combinaties in Office 2010. Er bestaan een hele handige manier om een overzicht te krijgen van alle sneltoetsen, zodat je deze op je bureau kunt bewaren. Je werkt een stuk sneller met sneltoetsen en toetsencombinaties! Zo print je alle sneltoetsen en toetsencombinaties van Office 2010: Geen zin om onderstaande stappen te doorlopen? Download hier het overzicht met alle sneltoetsen en toetsencombinaties van Office 2010.

Word

29 juni 2012

lees verder

Word document opslaan met lettertype

In Word bestaat een hele handige functie voor het volgende probleem. Je kunt via internet hele mooie lettertypes kopen. Deze kun je in Word gebruiken voor je documenten. Echter wanneer je dit document wilt mailen moet deze persoon ook dit lettertype op zijn pc hebben staan, anders verspringt de hele opmaak, want heeft deze persoon het lettertype niet dan pakt hij het standaard lettertype. Hoe bewaar je een Word 2010 document inclusief het lettertype?

Word

19 juni 2012

lees verder

Afdrukvolgorde instellen in Word

Heel irritant wanneer je print in Word komen je documenten er in de verkeerde volgorde eruit. Dit probleem kun je in Word 2010 heel makkelijk oplossen, zodat je je document meteen in de goede volgorde hebt na printen. Hoe stel je Word 2010 in zodat je document in de goede volgorde wordt geprint:

Word

14 juni 2012

lees verder

Lorem Ipsem functie in Word

De zogenaamde Lorem Ipsem is een tekst die gebruikt wordt om te kijken hoe een document of website eruit ziet met tekst. Er bestaat een website om deze tekst te generen, maar in Word kun je dit ook heel makkelijk gebruiken.

Word

06 maart 2012

lees verder

Pagina's