Beveiliging tips

Beveiliging blijft een hot item in de digitale wereld van tegenwoordig. Regelmatig vind je berichten in de media, dat bepaalde sites gehackt zijn of dat er lekken zitten in bepaalde programma's. Hierond vind je tips om je computer te beveiligen en beschermen tegen hackers, virussen, malware en spyware.

Wie zit er op je netwerk?

Tegenwoordig is een wifi netwerk thuis niet meer weg te denken. We willen immers het liefst dat alle gezinsleden overal in huis toegang tot het internet kunnen hebben. Met een draadloos access point / hotspot, kun je kun je dit vrij eenvoudig realiseren. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat onbevoegden ook zomaar gebruik van je internet verbinding kunnen maken. Een handig programma om te controleren welke gebruikers er zich op je netwerk bevinden is het gratis Wireless Network Watcher.

Beveiliging

lees verder

5 tips om phishing te herkennen

Je hebt vast wel eens een phishingmail ontvangen. Een mail bedoelt om jouw gevoelige gegevens te stelen. Phishingmails zijn steeds moeilijker te onderscheiden van gewone mail. Hier lees je vijf tips om phishingmails te herkennen.

Beveiliging

lees verder

5 Redenen om backup software te gebruiken

Heb je Windows 10 al op je computer geinstalleerd? Als dat zo is: gefeliciteerd! Je hebt het beste besturingssysteem met de meeste mogelijkheden. Vergeleken met Windows 7,8 en Vista is Windows 10 de beste Windows ooit.  Toch kunnen er problemen ontstaan in Windows 10. Daarom is het goed om je op het ergste voor te bereiden, ondanks de beste eigenschappen van Windows 10. Het is slim om extra backup software te installeren van EaseUS Todo Backup Free.

Beveiliging

lees verder

Een veilige en opgeruimde pc met Advanced SystemCare Ultimate 9

Een programma om je pc te beveiligen tegen virussen, om je pc mee op te schonen en om je te beschermen tijdens het browsen. Je krijgt alles in een met Advanced SystemCare Ultimate 9. Wil je geen software installeren en je computer sneller maken, dan kun je ook ons stappenplan volgen om Windows 10 sneller te maken.

Beveiliging

lees verder

Altijd up-to-date met automatische updates van Heimdal

Een lek in een veelgebruikt programma wordt vaak door hackers gebruikt om malware te installeren bij de gebruikers van het lekke programma. Het programma Heimdal zorgt er voor dat je programma’s altijd voorzien zijn van de laatste updates. Zo wordt de kans op malware en besmetting kleiner.

Beveiliging

lees verder

Wachtwoorden veilig beheren

Al die wachtwoorden die je hebt, die ken je niet allemaal uit je hoofd. Je kunt ze ook niet zomaar laten rondslingeren. Gelukkig zijn er programma’s die je wachtwoorden veilig opslaan.

Beveiliging

lees verder

Alle sporen op de computer wissen

Privacy is hot! Dit geldt voor Facebook, Chrome etc, maar dit is ook belangrijk voor je laptop. Er bestaat een tool, die heel gemakkelijk is in gebruik en die alle sporen op je computer kan wissen. Het programma heet Wipe verwijdert: browsergeschiedenis, de cache, cookies, tijdelijke internetbestanden, maar ook andere sporen die je achterlaat op je pc, zoals snelkoppelingen, instellingen van programma’s etc Installeer Wipe als volgt en laat geen sporen na:

Beveiliging

lees verder

Computers kwetsbaar met bekende methodes

Veel van de beveiligingsrisico's bij bedrijven en overheden worden veroorzaakt door kwetsbaarheden in systemen die vaak al jaren lang bestaan. Dit is een van de conclusies van het Cyber Risk Report 2014 dat Hewlett-Packard onlangs presenteerde. In het rapport staan nog een aantal andere conclusies die ook voor consumenten interessant zijn. In dit artikel vind je de belangrijkste conclusies uit het rapport en geven we je tips wat je zelf kunt doen om je computer beter te beveiligen. Conclusies uit het Cyber Risk Rapport

Beveiliging

lees verder

Detekt: anti spionage software

Amnesty International heeft in samenwerking met beveiligingsonderzoeker Claudio Guarnieri een beveiligingstool ontwikkeld waarmee mensenrechtenactivisten, journalisten en andere gebruikers hun computer kunnen scannen op de aanwezigheid van spionagesoftware, ontwikkeld door overheden. Deze anti spionage tool heet 'Detekt' en is gratis beschikbaar. Let op! Detekt is geen standaard antivirus of antispyware product. Het detecteert alleen zeer specifieke spionagesoftware (zoals Hacking Team en FinFisher) die door overheden wordt ontwikkeld om specifieke personen zoals activisten, journalisten of terroristen af te kunnen luisteren.

Beveiliging

lees verder

Pagina's