Foto en video tips

Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone en dus een camera bij de hand. Er bestaat heel veel software voor foto's en video's. Hieronder vind je gratis software om foto's en video's te wijzigen, bewerken en verfraaien. Maar ook handige programma's om een printscreen te maken van je scherm en foto's te ordenen.

Opnamedatum van foto's wijzigen

Probleem! Uiteraard bestaat er een handige tool om dit probleem op te lossen. Wat is het probleem? Je wilt de opnamedatum van een foto wijzigen. Je bent bijvoorbeeld op vakantie en je hebt een nieuwe digitale camera. Echter kom je er bij thuiskomst achter dat de datum op je camera verkeerd is ingesteld. Alle foto's hebben een verkeerde opnamedatum gekregen. Nu kun je handmatig foto voor foto de datum aanpassen, maar je kunt ook in een keer een hele map met foto''s aanpassen. Datum van opname van heel veel foto's in een keer aanpassen gaat als volgt:

Foto en video

lees verder

Top 10 beste tools om collage te maken

Als je een paar mooie foto's hebt gemaakt, kun je deze foto's samenvoegen in een collage. Een collage is een verzameling foto's, die op een mooie en smaakvolle manier naast elkaar gepresenteerd worden. Je kunt bijvoorbeeld een collage maken met foto's van een bijzonder feest, maar ook met je favoriete vakantiefoto's. In plaats van je favoriete foto's los te bekijken, maakt een collage het mogelijk om je favoriete foto's in één oogopslag te zien.

Foto en video

lees verder

Haal afbeeldingen uit PDF

Je hebt een pdf-bestand met een schitterende afbeelding en je wilt die foto uit het bestand halen. Hoe ga de foto uit het bestand halen? Met dure Adobe-programma’s dan maar? Nee, dat kan gemakkelijk en gratis! Hieronder drie mogelijkheden om dat mooie kiekje als een losse afbeelding te krijgen.

Foto en video

lees verder

Uitzending gemist downloaden

Normale reguliere televisie wordt steeds minder gekeken. Steeds vaker hoor ik in mijn omgeving dat een televisie abonnement van bijvoorbeeld Ziggo wordt opgezegd, want we hebben Netflix , Uitzendinggemist etc. Wat is het grootste nadeel van deze streaming diensten? Je hebt er internet voor nodig en dat hebben wij thuis eigenlijk altijd, maar buiten de deur wordt het vaak moeilijker. Wij hebben nog steeds een data limiet op ons mobiele abonnement. Voor Netflix hebben we nog geen oplossing maar voor UitzendingGemist wel. 

Foto en video

lees verder

Een pasfoto maken is duur, maak hem zelf!

Goedkope pasfoto's die voldoen aan de officiële normen, kun je ook zelf maken. Met het gratis programma IDPhotostudio gaat het allemaal heel eenvoudig. Dus bespaar jezelf de nodige euro's (en een gang naar de fotograaf) en ga zelf aan de slag!

Foto en video

lees verder

Foto's gratis bewerken met BeFunky

Wil je foto’s gemakkelijk bewerken? Daar hoef je helemaal geen Photoshop voor te kopen. Met BeFunky kun je je foto’s gemakkelijk en gratis bewerken. Hoe dat gaat lees je hieronder.

Foto en video

lees verder

Verwijder de fotodubbelgangers van je pc

Als je computer vol met foto’s zit, kan het zijn dat er identieke of bijna identieke afbeeldingen tussen zitten. Die dubbele foto’s pikken ruimte in van je harde schijf. Zoek en verwijder deze kiekjes gemakkelijk met Similar Image Finder.

Foto en video

lees verder

Makkelijk je digitale foto's back-uppen

Wil je op een makkelijke manier back-ups maken van je digitale foto's? Probeer het gratis programma Picbackman dan eens uit. Hiermee kun je op simpele wijze een back-up 'in the cloud' maken van al je dierbare foto's. Picbackman werkt naadloos samen met bekende clouddiensten als: Flickr, Picasa, Skydrive, Dropbox, Foursquare en Instagram en automatiseert het back-up proces haast volledig. Je hebt er dus geen omkijken meer naar.

Foto en video

lees verder

Pagina's