Windows tips

Voor een computer heb je een besturingssysteem (OS) nodig. De drie belangrijkste besturingssystemen zijn Windows (Microsoft), OS X (Apple) en Linux. Tot nu toe is Windows het meest gebruikte OS van de wereld. Wij richten ons op Pctipvandedag.nl alleen op Windows. Hieronder vind je een verzameling tips om Windows sneller, mooier en stabieler te maken.

Windows 10 direct installeren

Windows 10 wordt gefaseerd uitgerold. Wil je niet wachten tot je aan de beurt bent en wil je meteen gebruik maken van dit Besturingssysteem, dan hebben we een twee mogelijkheden om het op je pc te krijgen. De makkelijkste manier vind je hier: Hoe krijg ik Windows 10? Lukt deze manier niet dan kun je Windows 10 downloaden en op een usb stick zetten. Het is van belang dat je altijd eerst een backup maakt van je gegevens.

Windows 10

29 juli 2015

lees verder

Hoe krijg ik Windows 10?

Heb je Windows 7 of Windows 8.1 dan kun je zoals je weet gratis overstappen naar de nieuwste versie van Windows. Binnen een paar stappen kun je gebruik maken van Windows 10. Microsoft heeft het heel simpel gehouden. Binnen een paar klikken maak je gebruik van de nieuwe functionaliteiten van Windows 10. Een nieuwe ervaring is Egde. Dit is Internet Explorer in een nieuwe jas. Aantekeningen maken rechtstreeks op een webpagina, delen met anderen en favorieten bewaren werkt super simpel.

Windows 10

29 juli 2015

lees verder

Bewaak je privacy bij installatie Windows 10

Houd je van privacy en wil je niet dat Microsoft informatie van je krijgt? Gebruik dan niet de standaardinstallatie van Windows 10. Hierin staan een aantal functies standaard aan die privacygevoelige informatie doorsturen.

Windows 10

29 juli 2015

lees verder

Edge is de nieuwe Windows-browser

De gehate en geliefde browser Internet Explorer verdwijnt met de overstap naar Windows 10. Microsoft Edge is het nieuwe internetprogramma. Niet alleen zal deze browser beschikbaar zijn op je pc, maar ook op je al je andere apparaten met Windows 10.

Windows 10

28 juli 2015

lees verder

Wachtwoordloos ontgrendelen in Windows 10

Ben je het ook beu om elke keer je Windows-wachtwoord in te typen? In Windows 10 heb je straks geen wachtwoord meer nodig. Als je de juiste hardware hebt, kun je je oog, vinger of gezicht gebruiken om je apparaat te ontgrendelen.

Windows 10

25 juli 2015

lees verder

Windows 10 op usb-stick

Eind juli kun je je pc gratis upgraden naar Windows 10. Wie dat niet doet, kan achteraf Windows 10 kopen. Grote kans dat je dan geen cd of dvd krijgt, maar een usb-stick.

Windows 10

18 juli 2015

lees verder

Wachtwoord herstellen van Windows 7

Ben je bang ooit je wachtwoord te vergeten van Windows? Helpt zelf het geheugensteuntje niet? Geen nood. Volg onderstaande stappen en je kunt je wachtwoord in de toekomst gemakkelijk herstellen.

Windows 7

03 juli 2015

lees verder

Kunstwerk maken van pc onderdelen

Je kunt ook hele mooie dingen maken van oude onderdelen van een pc: Volgende Je kunt ook nieuw leven in je oude pc blazen. Met een kleine investering in tijd of geld kun je er vaak weer een tijdje tegen aan:

Windows XP

04 juni 2015

lees verder

Pagina's