Windows tips

Voor een computer heb je een besturingssysteem (OS) nodig. De drie belangrijkste besturingssystemen zijn Windows (Microsoft), OS X (Apple) en Linux. Tot nu toe is Windows het meest gebruikte OS van de wereld. Wij richten ons op Pctipvandedag.nl alleen op Windows. Hieronder vind je een verzameling tips om Windows sneller, mooier en stabieler te maken.

Screenshots Windows 9

Op een Duitse Techsite (Computer Base) zijn onlangs wat screenshots verschenen die afkomstig lijken te zijn van een Preview versie van Windows 9. Opvallend zijn de taalbalk, die blijkbaar wat extra knoppen krijgt en het nieuw ontwikkelde startmenu. Maar er zijn nog wat interessante elementen die de moeite waard zijn om te melden.

Windows 9

14 september 2014

lees verder

Windows sneller maken

Naarmate je Windows langer gebruikt, kan je computer trager gaan worden. Dat kan verschillende oorzaken hebben, zoals een vervuild of beschadigd register of malware die zich in de computer heeft genesteld. In dit artikel geven we je een aantal belangrijke tips die je kunnen helpen bij het sneller maken van Windows.

Windows 8

12 september 2014

lees verder

Windows 9 krijgt startknop

Er is goed nieuws voor de liefhebbers van de vertrouwde startknop uit Windows 7. Hij komt op veler verzoek namelijk weer terug in Windows 9. Bij Microsoft werkt men intussen volop aan het nieuwe systeem dat ook voor dekstopgebruikers interessant moet worden. Naast de herintroductie van de startknop zijn er nog meer interessante details te melden. We hebben de belangrijkste vernieuwingen in het besturingssysteem voor je op een rijtje gezet.  

Windows 9

28 augustus 2014

lees verder

Gratis overstap naar Windows 9

Er gaan geruchten de ronde dat de nieuwe versie van Windows die gepland staat voor april 2015 en hoogstwaarschijnlijk Windows 9 gaat heten, gratis beschikbaar gesteld zal worden voor huidige gebruikers van Windows 7 (met service pack 1) of Windows 8.1.

Windows 9

13 juli 2014

lees verder

Geen pottenkijkers in je pc

Op je computer staan waarschijnlijk bestanden die je niet zomaar met iedereen wil delen. Als je wil voorkomen dat een vriend, kennis of familielid zomaar bij je vertrouwelijke gegevens kan, is dat in Windows heel makkelijk te regelen door het aanmaken van een tijdelijk account/gastaccount. Een gast kan dan gebruik maken van je computer, bijvoorbeeld om te internetten, maar hij heeft geen toegang tot je persoonlijke bestanden. Een makkelijke manier dus om je documenten te beveiligen tegen pottenkijkers.

Windows 7

25 mei 2014

lees verder

Windows 9 wordt slimmer

Tijdens een recent gehouden interview heeft Peter Lee (Microsoft research) aangegeven dat Windows 9 gebruik zal gaan maken van 'machine learning'. Dit houdt in dat het besturingssystemen constant data en input van de gebruiker zal analyseren aan de hand van diverse ingewikkelde algoritmen. Met deze vorm van kunstmatige intelligentie wil Microsoft uiteindelijk voor een betere gebruikersbeleving te zorgen.

Windows 9

21 mei 2014

lees verder

Windows 8 snel afsluiten

Windows 8 snel afsluiten blijft een probleem, ondanks dat Microsoft een soort van Startknop heeft teruggebracht in versie 8.1 van Windows. Via deze Startknop kom je er wel, maar het blijft omslachtig. Zo sluit je Windows 8.1 nog snelle af:

Windows 8

19 mei 2014

lees verder

Computer sneller maken met ssd schijf

Je kunt je computer op verschillende manieren sneller maken. Je kunt deze aanpassingen doen in Windows om je computer een boost te geven. Een andere mogelijkheid is om een geheugen upgrade te doen. Tegenwoordig zijn SSD schijven veel goedkoper geworden en kun je je computer of laptop sneller maken door Windows te installeren op een SSD schijf.

Windows 7

10 mei 2014

lees verder

Trage computer: oorzaken en oplossingen

Een trage computer is een veelvoorkomend probleem waar afhankelijk van het besturingssysteem veel oorzaken aan ten grondslag kunnen liggen. In dit artikel kun je lezen wat de meest voorkomende problemen zijn en hoe je deze zelf eenvoudig kunt oplossen.

Windows 8

28 april 2014

lees verder

Automatisch verbinden uitschakelen

Je moet heel voorzichtig zijn met met internetten op een openbaar wifi netwerk. Het is heel makkelijk om je gegevens te achterhalen. Mocht je verbinding maken met een openbaar netwerk, zorg ervoor dat het vinkje Automatisch verbinding maken uit staat. Mocht je dit niet doen, dan kan het zijn dat onbevoegde verbinding met je laptop gaan maken. Dit doen ze met een apparaatje die net doet alsof hij het draadloze netwerk is, waarmee je eerder verbinding hebt gemaakt.

Windows 7

26 april 2014

lees verder

Pagina's