Windows tips

Voor een computer heb je een besturingssysteem (OS) nodig. De drie belangrijkste besturingssystemen zijn Windows (Microsoft), OS X (Apple) en Linux. Tot nu toe is Windows het meest gebruikte OS van de wereld. Wij richten ons op Pctipvandedag.nl alleen op Windows. Hieronder vind je een verzameling tips om Windows sneller, mooier en stabieler te maken.

Grote bestanden zoeken in Windows

Heb je een te kort aan ruimte, omdat je een snelle ssd harde schijf wilt installeren. Dan kun heel makkelijk grootte bestanden zoeken in Windows. Grootte bestanden zoek je als volgt:

Windows 7

25 november 2014

lees verder

Het configuratiescherm in Windows 8

Het configuratiescherm, zoals je gewend bent in Windows 7 bestaat natuurlijk ook in Windows 8, echter zit het wat dieper verstopt en uiteraard met het ontbreken van de startknop kost het wat meer moeite om het configuratiescherm te bereiken. Hieronder drie manieren hoe je het configuratiescherm in Windows 8 kunt openen:

Windows 8

15 oktober 2014

lees verder

Alle paden van bestanden en mappen kopieren

Eerder hebben wij al een tip geschreven om snel een pad van een bestand te kopieren. Het kan ook handig zijn om een overzicht te krijgen van alle bestanden, zoals foto's of andere documenten in een bepaalde map. En deze vervolgens in Excel of Word te kopieren. Hoe maak ik een overzicht van alle bestandsnamen in een bepaalde map?  

Windows 7

12 oktober 2014

lees verder

Preview Windows 10

Versie 9 wordt overgeslagen en we gaan meteen door naar versie 10 van Windows. Waarom? Omdat de veranderingen der mate groot zijn dat Micrososft heeft besloten 9 over te slaan. En de mooiste verandering? Uiteraard de startknop weer terug :-) Windows XP en Windows 7 waren een groot succes. Gaat Windows 10 de nieuwe Windows 7 worden? Bekijk een preview.

Windows 10

09 oktober 2014

lees verder

Windows 8 starten in veilige modus

Vind jij het soms ook lastig om Windows 8 in de veilige modus (safemode) op te starten? Wij ook. Zelfs met het indrukken van de toetsen F8 en Shift+F8 wil het niet altijd lukken. Normaal gesproken juichen we het toe als Windows lekker snel start maar nu vormt het dus een probleem. Maar er zijn gelukkig nog meer manieren om Windows in de veilige modus te krijgen.

Windows 8

07 oktober 2014

lees verder

Systeem-eisen Windows 10

Micrososft heeft de hardware-eisen van Windows 10 bekend gemaakt. Er valt net zo als bij Windows 8 weinig spannends te vertellen.  Gebruik je Windows 8 dan kun je zonder problemen upgraden naar Windows 10. Wat zijn de eisen aan de hardware om Windows 10 te installeren?

Windows 10

07 oktober 2014

lees verder

Opvolger Windows 8 heet Windows 10

Gisteren heeft Micrososft bekend gemaakt dat het nieuwe besturingssysteem van Microsoft Windows 10 gaat heten. Versie 9 van Windows wordt overgeslagen, want Micrososft wil duidelijk maken dat er grote veranderingen zijn op het gebied van mobiele diensten en internet.  

Windows 10

02 oktober 2014

lees verder

Aanmeldscherm Windows 8 wijzigen

Eerder hebben we een tip geschreven hoe je het aanmeldscherm van Winfows 7 kunt wijzigen. In Windows 8 kun je ook het aanmeldscherm wijzigen en je kunt er meer mee dan alleen de afbeelding wijzigen. Je kunt de laatste twitterberichten weergeven of bijvoorbeeld een weer app. Hoe wijzig je het aanmeldscherm in Windows 8?

Windows 8

27 september 2014

lees verder

Accu snel leeg? Zo werk je langer met je accu van laptop

De accu van je laptop heeft het zwaar te verduren en na twee tot drie jaar intensief gebruik kan de capaciteit van de accu flink verminderen. Maar je kunt zelf het nodige doen om de levensduur van je accu verlengen. We geven je een aantal tips hoe je de prestaties van je laptop accu optimaal kunt houden.

Windows 7

21 september 2014

lees verder

Screenshots Windows 10

Op een Duitse Techsite (Computer Base) zijn onlangs wat screenshots verschenen die afkomstig lijken te zijn van een Preview versie van Windows 10. Opvallend zijn de taalbalk, die blijkbaar wat extra knoppen krijgt en het nieuw ontwikkelde startmenu. Maar er zijn nog wat interessante elementen die de moeite waard zijn om te melden.

Windows 10

14 september 2014

lees verder

Pagina's