Windows tips

Voor een computer heb je een besturingssysteem (OS) nodig. De drie belangrijkste besturingssystemen zijn Windows (Microsoft), OS X (Apple) en Linux. Tot nu toe is Windows het meest gebruikte OS van de wereld. Wij richten ons op Pctipvandedag.nl alleen op Windows. Hieronder vind je een verzameling tips om Windows sneller, mooier en stabieler te maken.

Pre- en superfetch uitschakelen met ssd schijf

Je pc wordt een stuk sneller met een ssd schijf. Het vreemde is, is dat Windows 7 en Windows 8 twee functies hebben, die programma's sneller moeten laden, echter heeft je pc of laptop een ssd schijf, dan is het beter om de functies uit te schakelen. Het gaat om: prefetch en superfetch. Prefetch zorgt ervoor dat veel gebruikte applicaties sneller worden gestart en superfetch probeert te voorspellen welke applicaties je de volgende keer wilt gebruiken en haalt bepaalde informatie uit geheugen.

Windows 8

22 april 2015

lees verder

Kindvriendelijk account aanmaken Windows 8

Op moment dat je kind online gaat en dat is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld moet het voor je kind veilig zijn. Daarom is het goed om afspraken te maken wat wel en niet kan. Het is vervelend om als ouder je kind te controleren, toch kan het van groot belang zijn om dit te doen. In Windows 8 kun je een zogenaamd kids account aanmaken en achteraf bekijken wat je kind allemaal heeft gedaan. Een kindveilig account aanmaken in Windows 8:

Windows 8

21 maart 2015

lees verder

Trage computer? Opschonen!

Je computer wordt op den duur traag. Hier heeft iedere gebruiker last van, als je pc niet ouder is dan drie jaar, dan hoef je geen rekening te houden met processor, ssd of extra intern geheugen. Tuurlijk word je pc hier nog sneller van, maar het is vaak niet de oplossing voor een trage computer.

Windows 7

15 maart 2015

lees verder

Tips over pc sneller maken

Wij merken dat er veel vraag is naar oplossingen om je pc sneller te maken. In de loop der jaren hebben wij aardig wat tips opgebouwd met het onderwerp je computer sneller te maken in wat voor vorm dan ook. Daarom hebben wij ze hieronder even op een rijtje gezet, zodat je computer weer loopt als een zonnetje:

Windows 7

04 maart 2015

lees verder

Mac adres vinden van verschillende apparaten

Ieder apparaat die via wifi of vaste verbinding verbonden kan worden met internet heeft een mac adres. Dit uniek nummer kun je op verschillende manieren vinden. Er komen steeds meer apparaten op internet. Sterker nog het wordt: internet der dingen.  Hieronder een overzicht hoe je mac adressen van verschillende devices kunt vinden:

Windows 7

02 maart 2015

lees verder

Autorun Organizer: start je pc sneller op

Hoe langer je je pc gebruikt, hoe trager het opstarten van Windows gaat. Dit komt omdat je in der loop der tijd steeds meer software installeert Veel programma's starten bij het aanmelden van Windows, zonder dat je het merkt. Veel van deze software hoeft helemaal niet meteen gestart te worden. Neem bijvoorbeeld een installatie van Adobe of iTunes bij het starten van je pc en inloggen bij Windows kijkt Adobe of Apple of er updates zijn van Adobe Reader of iTunes. Dit is totaal overbodig!  Met Autorun Organizer krijg je overzicht van de programma's die starten en werkt als volgt:

Windows 7

26 januari 2015

lees verder

Windows 10 gratis downloaden

Gebruik je Windows 7, Windows 8.1 of Windows Phone 8.1? Dan hebben we goed nieuws voor je! Microsoft heeft namelijk bevestigd dat de upgrade naar Windows 10 voor deze systemen volledig gratis zal zijn. Te mooi om waar te zijn? Nee, het is echt waar en Windows 10 heeft nog een aantal andere leuke zaken in in petto. We geven je alvast een voorproefje. Waarom gratis Windows 10?

Windows 10

24 januari 2015

lees verder

Tips: laptop kopen

Hoe vaak wij niet de vraag krijgen: Wat is een goeie laptop? Vraag aan honderd automonteurs wat een goeie auto is. Krijg je de beste auto als antwoord? Nee je krijgt als antwoord waar de automonteur het beste gevoel bij heeft. Tuurlijk is er verschil tussen de duurste BMW en een Fiat Panda, maar allebei brengen ze je van a naar b.

Windows 8

11 januari 2015

lees verder

Startmenu in Windows 10 verwijderen

Hoera! Windows 10 krijgt het veel gevraagde startmenu weer terug. Weliswaar in een modern jasje en gecombineerd met 'live tiles' maar de verknochte Windows 7 gebruiker kan tevreden zijn. In de technical preview van Windows 10 is het menu zoals we dat kennen van Windows 8 dus verdwenen. Ben je zo gewend aan Windows 8 en vind je het jammer dat startmenu weer terug is. Wat wij overigens niet kunnen begrijpen. Er is een manier om de Windows 8 interface weer terug te toveren.

Windows 10

04 januari 2015

lees verder

Gegevens definitief verwijderen vanuit Windows

Als je een harde schijf, usb stick of externe schijf hebt en die wil je formatteren, dan bestaat de kans dat kwaadwillende nog gegevens terug kunnen halen. Eerder hebben wij ook al laten zoen hoe je gegevens definitief kunt verwijderen. Wil je dat niemand meer je bestanden kunt terughalen van een usb stick of harde schijf formatteer hem dan zo:

Windows 7

19 december 2014

lees verder

Pagina's