Windows tips

Voor een computer heb je een besturingssysteem (OS) nodig. De drie belangrijkste besturingssystemen zijn Windows (Microsoft), OS X (Apple) en Linux. Tot nu toe is Windows het meest gebruikte OS van de wereld. Wij richten ons op Pctipvandedag.nl alleen op Windows. Hieronder vind je een verzameling tips om Windows sneller, mooier en stabieler te maken.

Voor- en nadelen van Family Safety

Het internet bevat veel kanten die niet geschikt zijn voor kinderen. In Windows 10 kun je met Family Safety je kind beschermen tegen het kwaad op het internet. Aan dit nieuwe programma zitten voordelen, maar ook nadelen. Hieronder lees je deze pro's en cons.

Windows 10

30 augustus 2015

lees verder

Windows 10 sneller in 10 stappen

Windows 10 kwam eind juli 2015 uit en is volgens maker Microsoft de allerlaatste Windows-versie. De nieuwe Windows is veel sneller dan zijn voorgangers, maar geloof het of niet: je kunt Windows 10 met onderstaande tips nog sneller maken.

Windows 10

25 augustus 2015

lees verder

Pijl verwijderen van snelkoppeling in W10

Windows 10 is nieuw! Als je een upgrade hebt gedaan gaan er veel instellingen verloren. Wij hebben de vraag gekregen om uit te leggen hoe je de pijl van een snelkoppeling kunt verwijderen. De pijl is eigenlijk een plaatje die over een snelkoppeling wordt gelegd. Als wij er nou voor zorgen dat dit betreffende plaatje geen pijl bevat dan is hij verdwenen. Dit kan door een registeraanpassing te doen.  Hieronder vind je een instructie hoe je de pijl verwijderd.

Windows 10

17 augustus 2015

lees verder

Spelen met vensters in Windows 10

Net als in alle vorige Windows-versies maak je in Windows 10 ook gebruik van vensters. Bijna elke app of programma gebruikt er één. Hieronder lees je handige venstertrucs in Windows 10.

Windows 10

11 augustus 2015

lees verder

Zekere voor onzekere: schakel WiFi Sense uit

Windows 10 beschikt over een functie, genaamd WiFi Sense, waarmee je vrienden en kennissen automatisch toegang tot je draadloze netwerk kunt geven. Dat is op zich handig, maar wist je dat deze functie automatisch ingeschakeld staat in Windows en dat je standaard het wachtwoord van je draadloze netwerk aan het delen bent met je contactpersonen? Tja... echt waar. We leggen je uit wat de risico's zijn en belangrijker nog, hoe je deze beruchte functie kunt uitschakelen. WiFi Sense

Windows 10

07 augustus 2015

lees verder

Meldingen beheren in Windows 10

In elke Windows-versie krijg je een melding als een app of programma iets te vertellen heeft. Ook in Windows 10. Maar soms heb je even geen zin in meldingen of wil je een bepaalde instelling voor een bepaald programma. Dat kun je makkelijk aanpassen in Windows 10.

Windows 10

06 augustus 2015

lees verder

Je meldingen in het Windows 10 Actiecentrum

Plots komt er een melding in de hoek van je taakbalk, je klikt en er komt een zwart vlak naar links schuiven. Het Actiecentrum. Het is even schrikken voor Windows 10-gebruikers, maar wat is het Actiecentrum eigenlijk?

Windows 10

05 augustus 2015

lees verder

Windows 10 naar je hand zetten

Eindelijk is het zover, Windows 10 is gereed en wordt nu in fases aan gebruikers wereldwijd aangeboden. Ben je al in het bezit van Windows en er al mee aan het experimenteren, dan moet je zeker even verder lezen, want we geven je een aantal tips waarmee je het besturingssysteem wat meer naar je hand kunt zetten. Het startmenu aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren

Windows 10

03 augustus 2015

lees verder

Terug naar Windows 7

Windows 10 is onlangs uitgekomen en als je Windows 7 hebt, kun je je besturingssysteem gratis upgraden naar Windows 10. Heb je dat gedaan, maar bevalt de nieuwe versie je echt niet? Dan kun je je Windows-versie terugzetten. 

Windows 10

02 augustus 2015

lees verder

Pagina's