Windows tips

Voor een computer heb je een besturingssysteem (OS) nodig. De drie belangrijkste besturingssystemen zijn Windows (Microsoft), OS X (Apple) en Linux. Tot nu toe is Windows het meest gebruikte OS van de wereld. Wij richten ons op Pctipvandedag.nl alleen op Windows. Hieronder vind je een verzameling tips om Windows sneller, mooier en stabieler te maken.

Snel in Windows met sneltoetsen

Windows mag dan een geschiedenis hebben van vastlopers en traagheid, maar staat nu vooral bekend om stabiliteit en snelheid. Een beetje van die snelheid zat al jaren in Windows: de sneltoets. 

Windows

20 september 2015

lees verder

Vergroot en verklein Start in Windows 10

Het startmenu is terug in Windows 10 na afwezigheid in Windows 8. Alleen is het menu wel veranderd. Het is groter en bevat nu tegels. Is het startmenu niet goed van formaat? Hieronder lees je hoe je het menu  groter of kleiner maakt.

Windows 10

20 september 2015

lees verder

Handige trucjes voor Windows Verkenner

Je bestanden bekijk je in Windows in Windows Verkenner. Handig op een rijtje, verdeeld in mappen. Maak het je nog gemakkelijker met deze handige tips voor Windows Verkenner.

Windows 10

12 september 2015

lees verder

Voor- en nadelen van Family Safety

Het internet bevat veel kanten die niet geschikt zijn voor kinderen. In Windows 10 kun je met Family Safety je kind beschermen tegen het kwaad op het internet. Aan dit nieuwe programma zitten voordelen, maar ook nadelen. Hieronder lees je deze pro's en cons.

Windows 10

30 augustus 2015

lees verder

Windows 10 sneller in 10 stappen

Windows 10 kwam eind juli 2015 uit en is volgens maker Microsoft de allerlaatste Windows-versie. De nieuwe Windows is veel sneller dan zijn voorgangers, maar geloof het of niet: je kunt Windows 10 met onderstaande tips nog sneller maken.

Windows 10

25 augustus 2015

lees verder

Pijl verwijderen van snelkoppeling in W10

Windows 10 is nieuw! Als je een upgrade hebt gedaan gaan er veel instellingen verloren. Wij hebben de vraag gekregen om uit te leggen hoe je de pijl van een snelkoppeling kunt verwijderen. De pijl is eigenlijk een plaatje die over een snelkoppeling wordt gelegd. Als wij er nou voor zorgen dat dit betreffende plaatje geen pijl bevat dan is hij verdwenen. Dit kan door een registeraanpassing te doen.  Hieronder vind je een instructie hoe je de pijl verwijderd.

Windows 10

17 augustus 2015

lees verder

Spelen met vensters in Windows 10

Net als in alle vorige Windows-versies maak je in Windows 10 ook gebruik van vensters. Bijna elke app of programma gebruikt er één. Hieronder lees je handige venstertrucs in Windows 10.

Windows 10

11 augustus 2015

lees verder

Zekere voor onzekere: schakel WiFi Sense uit

Windows 10 beschikt over een functie, genaamd WiFi Sense, waarmee je vrienden en kennissen automatisch toegang tot je draadloze netwerk kunt geven. Dat is op zich handig, maar wist je dat deze functie automatisch ingeschakeld staat in Windows en dat je standaard het wachtwoord van je draadloze netwerk aan het delen bent met je contactpersonen? Tja... echt waar. We leggen je uit wat de risico's zijn en belangrijker nog, hoe je deze beruchte functie kunt uitschakelen. WiFi Sense

Windows 10

07 augustus 2015

lees verder

Pagina's