Windows tips

Voor een computer heb je een besturingssysteem (OS) nodig. De drie belangrijkste besturingssystemen zijn Windows (Microsoft), OS X (Apple) en Linux. Tot nu toe is Windows het meest gebruikte OS van de wereld. Wij richten ons op Pctipvandedag.nl alleen op Windows. Hieronder vind je een verzameling tips om Windows sneller, mooier en stabieler te maken.

Computer opschonen

Schoonmaken en opruimen zijn niet alleen in de fysieke wereld van belang. Ook je digitale omgeving moet regelmatig worden opgeschoond. Laptops en computers raken na verloop van tijd behoorlijk ongeorganiseerd en vol met overbodige bestanden en programma’s. En al die virtuele troep heeft kwalijke consequenties. Omdat het telkens moeilijker wordt om de juiste bestanden en programma’s te vinden, neemt je werktempo steeds verder af. Bovendien wordt de computer er een stuk trager van. Tips om je pc sneller te maken vind je hier: PC sneller maken.

Windows 10

30 november 2015

lees verder

Problemen met internet oplossen na upgrade Windows 10

Dan heb je eindelijk Windows 10 geïnstalleerd en dat doet je internetverbinding het niet meer. Het overkomt een aantal gebruikers na de upgrade. Windows 10 heeft soms moeite met oudere drivers van je computerhardware en een driver is nodig om internet via je netwerkadapter door je pc te loodsen. Zo los je dit op.

Windows 10

15 november 2015

lees verder

Zo zoek je beter en sneller in Windows

Iedere computergebruiker zoekt wel eens een bestand, een instelling of een afbeelding. En soms zoek je en zoek je en Windows geeft resultaten. Of het duurt minuten voordat Windows eindelijk die foto vindt. Als je mappen indexeert, levert Windows veel sneller en beter dat wat je zoekt.

Windows 10

18 oktober 2015

lees verder

Pc simpel opschonen en sneller maken met 1 muisklik

Je kan je PC sneller maken door handmatig junk bestanden te verwijderen, je register op te schonen en zelf handmatig onnodige processen uit te schakelen. Wat nog veel handiger zou zijn, is als een programma dit allemaal voor je zou doen door middel van een simpele muissklik. Advanced SystemCare is precies het soort programma dat dit voor je regelt. Door je computer te scannen naar junk bestanden, register fouten, harde schijf problemen etc. kan je computer een stuk sneller gemaakt worden met 1-klik van de muis.

Windows 10

09 oktober 2015

lees verder

Snel in Windows met sneltoetsen

Windows mag dan een geschiedenis hebben van vastlopers en traagheid, maar staat nu vooral bekend om stabiliteit en snelheid. Een beetje van die snelheid zat al jaren in Windows: de sneltoets. 

Windows

20 september 2015

lees verder

Vergroot en verklein Start in Windows 10

Het startmenu is terug in Windows 10 na afwezigheid in Windows 8. Alleen is het menu wel veranderd. Het is groter en bevat nu tegels. Is het startmenu niet goed van formaat? Hieronder lees je hoe je het menu  groter of kleiner maakt.

Windows 10

20 september 2015

lees verder

Handige trucjes voor Windows Verkenner

Je bestanden bekijk je in Windows in Windows Verkenner. Handig op een rijtje, verdeeld in mappen. Maak het je nog gemakkelijker met deze handige tips voor Windows Verkenner.

Windows 10

12 september 2015

lees verder

Pagina's