Windows sneller opstarten

Naarmate je Windows langer gebruikt merk je ook dat het opstarten steeds trager gaat. Dit komt, omdat je na verloop van tijd steeds meer software hebt geinstalleerd. Veel programma's starten gelijk bij het opstarten van Windows op de achtergrond. Hierdoor gaat het laden van Windows steeds trager en trager. 

Hoe kun je er voor zorgen dat Windows weer snel start vraagt een gebruiker zicht af. Wij hebben een programmaatje getest en heet Quick Startup. Het is van Glarysoft en werkt als volgt:

  • Ga naar de site: Quick Startup downloaden
  • Klik op Download Now en Start het setup bestand
  • Doorloop de installatiestappen
  • Haal bij de laatste stap Vink weg bij Glary Utitlities installeren
  • Klik op Voltooien en het programma wordt gestart

Je ziet nu een overzicht van programma's die automatisch starten met Windows. De keus is aan jou om het programma uit te schakelen of niet bij het opstarten. Bij veel gebruikte programma's kun je aan de rechterkant zien of andere gebruikers het zinvol vinden of niet.

Als je de stappen hebt doorlopen start Windows sneller op als het goed is, maar het kan best zijn dat Windows tijdens het gebruik ook heel traag is, doorloop dan de tutorial: Windows sneller maken in 10 stappen.

Hieronder een screenshot om te laten zien dat Quick Startup een overzichtelijk programma is, waarmee je in paar stappen Windows sneller laat opstarten:

 

Deel dit artikel:

Andere bekeken ook: