Windows 7 tips

Windows 7 bestaat al weer sinds 22 oktober 2009 en was de opvolger van Windows Vista. Op dit moment is versie 7 het meest gebruikte besturingssysteem van Microsoft. Hieronder vind je Windows 7 tips, tweaks en trucs op het gebied van: prestatie, beveiliging, systeem en prestatie, grafisch, functionaliteit, startmenu en verkenner.

Gebruikersnaam verbergen inlogscherm

Gebruikers vinden het leuk om de standaard Windows schermen aan te passen, dat merken we aan de veel bekeken tips: Achtergrond afbeelding wijzigen en Windows 8 persoonlijk maken. Wat je ook kunt doen is de gebruikersnaam weglaten, dit is overigens ook een goeie extra beveiliging. Neem onderstaande stappen op het opstartscherm nog meer aan te passen:

Windows 7

23 april 2014

lees verder

3 register tweaks voor Windows 7

Eerder hebben wij geschreven over 5 noodzakelijke register aanpassingen in Windows. Hieronder bespreken wij aanpassingen aan het register van Windows die niet noodzakelijk zijn, maar wel super handig. Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Als je aanpassingen gaat doen aan het register, maak altijd eerst een backup: backup maken register.

Windows 7

21 april 2014

lees verder

Editor lokaal groepsbeleid installeren

Soms kan het handig zijn om instellingen te wijzigen in de Editor voor Lokaal groepsbeleid, zoals je internetsnelheid verhogen. Deze editor zit niet in alle Windows versies, alleen in Enterprise, Professional en Ultimate. Heb je Windows Starter, Premium of Basic dan kun je als volgt de editor voor lokaal groepsbeleid installeren (gpedit.msc).

Windows 7

13 april 2014

lees verder

Computer sneller maken met ssd schijf

Je kunt je computer op verschillende manieren sneller maken. Je kunt deze aanpassingen doen in Windows om je computer een boost te geven. Een andere mogelijkheid is om een geheugen upgrade te doen. Tegenwoordig zijn SSD schijven veel goedkoper geworden en kun je je computer of laptop sneller maken door Windows te installeren op een SSD schijf.

Windows 7

13 april 2014

lees verder

Windows sneller maken door upgrade geheugen

Je kunt Windows sneller maken door deze stappen te volgen, maar je kunt ook besluiten om een geheugen upgrade te doen.   Let wel op het volgende! Als je gebruik maakt van een 32-bit versie van Windows, kun je je geheugen maximaal upgraden tot 4GB. Uiteraard moet je moederbord ook dit maximale geheugen aan kunnen.    Neem onderstaande stappen om te bepalen of je je computer kunt upgraden met meer geheugen.

Windows 7

13 april 2014

lees verder

Bepaalde Windows Updates definitief uitschakelen

Regelmatig krijg je nieuwe Windows Updates voor je kiezen. Het kan zijn dat je een bepaalde update niet wilt, omdat het problemen veroorzaakt met andere software. Je hebt bijvoorbeld Internet Explorer 11 van je computer verwijderd. Deze software krijg je automatisch weer door bij Windows Updates. Als je niet oppast heb je IE weer op je computer staan. Wil je dat en update niet meer weergegeven wordt, neem dan onderstaande stappen.

Windows 7

07 april 2014

lees verder

Office documenten een label geven in Windows 7

Je slaat heel veel Office bestanden, zoals Word documenten, Excel sheets en PowerPoint presentaties. Alleen naar verloop van tijd zie je door het bomen het bos niet meer. Bestanden zijn moeilijk te vinden. In Windows 7 en 8 kun je bestanden bepaalde labels geven, zodat je snel bestanden kunt terugvinden.

Windows 7

01 maart 2014

lees verder

Map vastmaken aan de taakbalk

Ik Windows 7 en in Windows 8 kun je een programma vastmaken aan de taakbalk, zodat je deze snel kunt starten. Dit werkt heel makkelijk door met je rechtermuisknop op het icoontje van het programma te staan en dan aan te geven: Dit programma vastmaken aan de taakbalk. Gebruik je een bepaalde folder heel veel, dan kun je met een omweg deze ook vastmaken aan de taakbalk.

Windows 7

28 februari 2014

lees verder

Tips Windows 7 sneller maken

Eerder hebben wij al een stappenplan gemaakt om Windows 7 sneller te maken. Echter wij zijn continu op zoek naar mogelijkheden om Windows nog sneller te maken, ook na het stappenplan. Wij hebben weer drie functies gevonden in Windows 7 die misschien handig lijken, maar wanneer je ze niet gebruikt beter kunt uitzetten. Resultaat? Windows 7 weer een beetje sneller en het belangrijkste: zonder het installeren van software. Neem onderstaande stappen om Windows soepeler te laten draaien:

Windows 7

04 februari 2014

lees verder

Windows 7 beter laten presteren

Wij zijn continu bezig met je computer sneller te maken en beter te laten presteren.Veel bekeken tips op onze site om je pc sneller te maken zijn: Windows 7 sneller maken en 3 tips om je computer sneller te maken. Veel computergebruikers denken dat voor het optimaliseren van je pc en sneller maken software nodig is van derden. In de eerder genoemde tips bewijzen wij dat dit helemaal niet nodig is.

Windows 7

09 januari 2014

lees verder

Pagina's