Windows 8 tips

Windows 8 bestaat nu ruim een jaar. In 2013 is er een belangrijke update geweest naar Windows 8.1. In deze versie is de veel besproken startknop weer teruggekomen. Althans een soort van startknop. Op Pctipvandedag.nl houden wij je op de hoogte over Windows 8 en verzamelen tips om het besturingssysteem te optimaliseren, verbeteren, mooier maken en te beveiligen.

Aanmeldscherm Windows 8 wijzigen

Eerder hebben we een tip geschreven hoe je het aanmeldscherm van Winfows 7 kunt wijzigen. In Windows 8 kun je ook het aanmeldscherm wijzigen en je kunt er meer mee dan alleen de afbeelding wijzigen. Je kunt de laatste twitterberichten weergeven of bijvoorbeeld een weer app. Hoe wijzig je het aanmeldscherm in Windows 8?

Windows 8

27 september 2014

lees verder

Windows sneller maken

Naarmate je Windows langer gebruikt, kan je computer trager gaan worden. Dat kan verschillende oorzaken hebben, zoals een vervuild of beschadigd register of malware die zich in de computer heeft genesteld. In dit artikel geven we je een aantal belangrijke tips die je kunnen helpen bij het sneller maken van Windows.

Windows 8

12 september 2014

lees verder

Windows 8 snel afsluiten

Windows 8 snel afsluiten blijft een probleem, ondanks dat Microsoft een soort van Startknop heeft teruggebracht in versie 8.1 van Windows. Via deze Startknop kom je er wel, maar het blijft omslachtig. Zo sluit je Windows 8.1 nog snelle af:

Windows 8

19 mei 2014

lees verder

Trage computer: oorzaken en oplossingen

Een trage computer is een veelvoorkomend probleem waar afhankelijk van het besturingssysteem veel oorzaken aan ten grondslag kunnen liggen. In dit artikel kun je lezen wat de meest voorkomende problemen zijn en hoe je deze zelf eenvoudig kunt oplossen.

Windows 8

28 april 2014

lees verder

Opnieuw opstarten na updates uitschakelen

In Windows 8 wordt je verplicht om opnieuw op te starten na bepaalde updates van Microsoft. Dit kan heel vervelend zijn als je lekker aan het werk bent. Opnieuw opstarten na updates in Windows 8 kun je als volgt uitschakelen:

Windows 8

06 april 2014

lees verder

Windows 8.1 downloaden

Je hebt een desktop of pc en je wilt hier de nieuwste versie van Windows op zetten, Windows 8.1. Vroeger moest je naar de winkel de dvd halen of een dvd bestellen via internet. Tegenwoordig kun je heel makkelijk Windows 8.1 downloaden en installeren. Het enige wat je nodig hebt is een usb stick. Check eerst of je laptop of desktop voldoet aan de eisen voor Windows 8.1.

Windows 8

17 maart 2014

lees verder

Windows 8 terugzetten naar fabrieksinstellingen

Met Windows moet je af en toe je pc opnieuw installeren, zodat hij weer snel is. In Windows 8 hebben ze nu een functie ingebouwd om je pc terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Dit kan ook handig zijn, als je last hebt van een virus. Pas op! Als je onderstaande stappen uitvoert, ben je al je gegevens kwijt. Hoe zet je Windows 8 terug naar de fabrieksinstellingen?

Windows 8

30 januari 2014

lees verder

Windows 8 sneller opstarten

In Windows 8 is taakbeheer behoorlijk veranderd en verbeterd. Je kunt taakbeheer heel makkelijk openen door de sneltoetscombinatie Ctrl + Shift + Esc. Je krijgt meteen een duidelijk overzicht van de status van de: processor, geheugen, schijf en netwerk. Programma's die veel geheugen vergen staan bovenaan. Je pc kan een stuk sneller opstarten wanneer je programma's uitschakelt bij het opstarten. Dit heeft Microsoft ook ingezien en daarom hebben ze een handige indicatie ingebouwd in Taakbeheer. Je kunt als volgt zien wat de invloed is van het programma bij het opstarten en hem eventueel uitschakelen:

Windows 8

19 januari 2014

lees verder

Printscreen maken in Windows 8

Wanneer je in oudere versies van Windows op de printscreen toets drukt en deze vervolgens plakt in bijvoorbeeld Paint, Outlook of Word heb je snel een schermopname gemaakt. Echter maakt hij een opname van het hele scherm. Hoe maak je een schermopname van een actief scherm en hoe bewaar je automatisch een schermprint?

Windows 8

17 november 2013

lees verder

Windows 8 mooier maken

Windows 8 is al weer meer dan een jaar op de markt. Op onze site zie je nog niet heel veel tips voorbij komen, omdat wij precies kunnen zien in Clicky, welk besturingssysteem het meest wordt gebruikt. Windows 8 loopt duidelijk achterop ten opzichte van Windows 7. Uiteraard schrijven wij af en toe wel een tip over Windows 8. Hieronder 3 leuke tips om je Windows 8 mooier en persoonlijk te maken:

Windows 8

07 november 2013

lees verder

Pagina's